internet

Waarom verlaten mensen je website weer?

3 min leestijd

Dat mensen op je site komen is niet genoeg. Op een goede site blijven mensen en komen ze zelfs weer terug. Er zijn een aantal redenen waarom mensen niet blijven hangen op je site:

internet

1. De site laadt langzaam

Ik merk het zelf ook dat ik steeds minder geduld heb bij het bezoeken van een website. Waarom zouden mensen 7 seconden wachten tot jouw website is geladen, terwijl Google in een fractie daarvan je 10 alternatieven geeft. Dus zorg dat je site snel alle informatie laadt.

PS: lees ook “hou je bezoekers vast

2. Teveel advertenties

Een site is niet gratis en advertenties helpen je om inkomsten te genereren. Maar als je teveel advertenties hebt, jaag je mensen bij je weg. Beter is het om het aantal advertenties te minderen. Dat hoeft je effectiviteit en inkomsten niet aan te passen.

Daarbij, gebruik van veel advertenties op je site is ook een aanslag op de laadtijd van je site.

3. Pop-ups

Het is zoooo vervelend om ergens te komen en ik moet altijd de pop-ups wegklikken. En nee, ik wil niet nog meer mail in de mailbox en nee, ik wil je site (meestal) ook niet liken. Ik wil gewoon informatie hebben.

4. Automatische start video of geluid

Zodra ik kom op een pagina waar de video direct start of waarin een fijn muziekje gaat draaien… ben ik linea recta weer verdwenen. Niet doen dus. Als het al ooit hip is geweest is dat ergens 20 jaar geleden geweest!!

5. Slecht ontwerp

Een goede reden om weg te gaan is een brakke website, slecht ontwerp, onduidelijke navigatie. Zorg dat de site op orde is. Nee, het hoeft niet een topdesign te zijn. Maar zorg dat het netjes is, de navigatie en klik-mogelijkheden ook duidelijk.

6. Redirects

Vreselijk! Ik kom op een site niet om eerst naar een grote advertentie pagina te gaan. Zoiets haalt forbes.com bijvoorbeeld uit. Jakkes.

7. Slechte content of content lay-out

Als je site weinig kwaliteit heeft aan de content, dan ben ik snel weg. Maar een ander probleem is als je wellicht prima content hebt, maar het slecht is opgebouwd. Zoiets heet content lay-out, de manier waarop je content wordt weergegeven. Dan gaat het onder meer over gebruik van paragrafen, tekst grootte, lijn afstand, kopjes. Te vaak zie ik enorme lappen tekst. En eerlijk gezegd motiveert me dat echt niet om te gaan lezen. Dus… ben ik weer snel verdwenen.

PS: lees ook de tips “De perfecte blog-post

8. Niet actueel

Niet alleen je bezoekers blijven weg, ook de zoekmachine blijft bij je weg als je je site niet onderhoudt en bijhoudt. Het is ook een prima idee om ook oudere artikelen en blogs bij te werken zodat ook deze informatie actueel blijft!

9. Niet mobiel

Hoe ziet je website eruit op mobiel? Zorg dat je site daarop is aangepast. Zeker als je beseft hoeveel verkeer er komt via mobiele apparaten. Op deze site is het mobiele verkeer meer dan 37% van het totaal!

10. Geen afzender en contactmogelijkheid

Wie ben jij, wie is eigenaar van deze site, wie is de afzender? Er zijn veel sites die de “over mij/about” pagina en een contact mogelijkheid missen. Jammer. Je mist veel mogelijkheden!

Hoe staat jouw site ervoor??

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -