Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Een Bijbel die in mijn leven past

3 augustus 2013

Hoe kom je toe aan het lezen van de Bijbel? Het zou toch handig zijn als dat allemaal wat eenvoudiger in te passen zou zijn in het drukke leven. Toen ik een tiener was had ik voor mezelf al een heuse concordantie. Je weet wel, een boek waarmee je sleutelwoorden in de Bijbel gemakkelijk kon terug vinden.  Ja, ik was een echte bijbeltijger. Maar het kostte tijd en moeite.

Bijbel in de kerk

60 miljard minuten Bijbel lezen

Ik ben blij dat we nu in een tijd zitten waarin de Bijbel altijd in je broekzak zit en je de Bijbel altijd bij de hand kan hebben. Een tijd waarin de Bijbel App al meer dan 60 miljard minuten is gebruikt door Bijbellezers wereldwijd. De Bijbel is al meer dan 1 miljoen keer geïnstalleerd! Het lezen van de Bijbel is anders geworden. Hoe?

Nooit meer verdwaald

Nou, weet jij waar het Bijbelboek Amos is te vinden, of Titus? Man, het was soms erg zoeken. Het handigste was als je allemaal dezelfde versie Bijbel had, want dan kon je met paginanummers werken. Maar ja, dat gebeurt in de praktijk maar weinig. Met een Bijbel app op je telefoon is het voor niemand meer nodig om te verdwalen in Gods boek. Met een paar tikken ben je op de plek waar je moet zijn.

Bijbel of Angry Birds

Aan de andere kant, vanaf het podium is het niet altijd te zeggen of iemand de Bijbel leest, zit the Whatsappen of een spelletje Angry Birds speelt. De afleiding is ook groter. Hoe hou je je aandacht erbij? Dat is een afweging die iedereen voor zichzelf zou moeten maken, of in ieder geval zou het een goed thema voor gesprek zijn. Met eerlijke vragen als: “Is het eigenlijk erg om te twitteren of te facebooken tijdens de kerkdienst”, “wat is het voordeel van lezen van een papieren Bijbel”, “hoe kan een voorganger gebruik maken van de beschikbaarheid van de Bijbel op je telefoon”.

Piek met goede voornemens

Al meer dan 10 miljoen leesplannen zijn voltooid in de Bijbel Applicatie. De applicatie werd in 2008 geïntroduceerd. Het grappige wat dat betreft is trouwens dat de servers van YouVersion een piek hebben in januari. Waarschijnlijk door mensen die hebben voorgenomen om iedere dag in de Bijbel te gaan lezen.

Half uur of een minuut

Bij ons thuis is het al lang normaal dat we Bijbel lezen vanaf de iPhone of de iPad. Altijd en overal is de Bijbel bij ons. En de Bijbel verandert ons leven. Al geven we het ene moment slechts een minuut om de Bijbel te lezen, en het andere moment een half uur.

Tech is niet seculier

Nee, innovatie is niet alleen voor een seculiere wereld, een wereld zonder God. Niet voor niets horen de Bijbel apps bij de top applicaties wereldwijd. En wees eerlijk, de Bijbel is toch nog steeds een sterk merk :)

[appstore id=282935706]

PS: hoe lees jij de Bijbel eigenlijk?

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
2 Comments

Een Bijbel die in mijn leven past

door Wouter van der Toorn Leestijd: 2 min
2