TV kijken als gezin

Het is zover: meer Internet dan TV

1 min leestijd

Uit Amerikaans onderzoek blijkt voor het eerst dat er meer tijd achter het Internet wordt doorgebracht dan achter de TV. Een belangrijke bijdrage daaraan is mobiel internet. Een volwassene is gemiddeld 5 uur per dag online terwijl ongeveer 4 uur en 31 minuten TV wordt gekeken (bron: emarketer.com)

TV kijken als gezin

Samen TV kijken

Aan de andere kant lijkt juist ook de TV weer een opmars te kennen. Maar vooral het TV kijken als gezinsaangelegenheid. Het onderzoek noemt het als een terugkeer van de TV in de woonkamer als favoriete plek om film te kijken, net als in de jaren ’50. Een belangrijke reden lijkt vooral de grootte van het TV scherm te zijn. Want een groot scherm is toch veel leuker kijken, toch?!

TV kijken en meer

Trouwens, tijdens het TV kijken wordt er wel steeds meer iets anders gedaan op het Internet. Van het delen over wat je aan het kijken bent, tot gewoon iets heel anders. (bron: stakeholders.ofcom.org.uk)

Ja, de wereld van media blijft voortdurend veranderen.

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

1 Reactie
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
simone
simone
10 jaren geleden

Zelf kijk ik ook bijna alleen nog maar online televisie… Ik gebruik iitelevisie om alles te bekijken wat ik wil… het kan niet tippen aan de grote grote giganten als upc en ziggo.. maar ik vindt het vele malen beter dan kpn of tele2 .. en ik betaal geen abbonement. Dus dat is heel erg chil.. Via http://iitelevisie.info kan je het product 30 dagen proberen, en daar is tevens ook een eerlijke review en gebruikers… Lees verder »