elektronische tatoeage bij baby

Is dit eindtijd technologie?

2 min leestijd

Technologie, prachtig hè. Je kan de tijd waarin we leven niet voorstellen zonder computers, chips, internet, radio, scanners en ik weet niet wat nog meer. Als Internet hapert, dan sluiten bedrijven. Als de bank last heeft van technische storingen kunnen we opeens niets meer kopen. Oftewel, het is mooi en prachtig zolang het werkt. Maar het is ook kwetsbaar.

elektronische tatoeage bij baby

Einde der tijden

Nu zijn er ook mensen die op een andere manier tegen technologie aankijken: het luidt het einde der tijden in. De tijd waarin alles onder invloed van een boze macht komt en iedereen zal verleiden: de macht van het beest. Er is de stellige overtuiging dat de technologie daarin iets heeft te maken. Nu, hier zijn een paar technologieën die laatst op een bio-tech congres werden gepresenteerd (bron). Je zou ze kunnen scharen onder vooruitgang of onder de bedenkelijke macht van het beest.

  1. Elektronische tatoeage »
    deze kan worden gebruikt in plaats van een wachtwoord
  2. Een pil die een 18-bits inwendig signaal uitzendt »
    je bent eigenlijk een lopend wachtwoord

elektronische tatoeage

Teken van het beest

Persoonlijk denk ik dat het benoemen van een technologie als iets van ‘het beest’ of ‘de anti-christ’ meestal berusten op samenzweringstheorieën in dezelfde orde als graancirkels en buitenaards leven (aliens) lijkt het me nogal kortzichtig om het op deze manier te bekijken. Het is het effect van dingen niet weten, niet begrijpen, een masterplan zien dat er niet is en inlegkunde in moeilijke bijbelteksten zoals Openbaringen 13:16-17.

Reacties op innovatie

Alle reacties lijken erg op de reacties die er door de eeuwen heen zijn geweest op vernieuwing en innovatie. Het is gebaseerd op angst en vreemde theorieën. Eerlijk gezegd lijkt het een Pavlov-reactie op te roepen: iedere technologische vernieuwing genereert een gevoel van angst.

Ik pleit er wel voor om bij iedere technologische ontwikkeling alle mogelijke ethische vragen te stellen. De vragen wat er goed mee kan worden gedaan en wat er fout mee kan gaan. Hoe zit het met privacy, met inbreken in iemands kennis en persoonlijke leefwereld, hoe zou het verkeerd kunnen worden gebruikt, creëren van afhankelijkheid, en nog veel meer vragen die je zou kunnen stellen.

Reageer!

Wat denk jij, zitten we in de eindtijd en speelt technologie daarin een rol?

Bron foto: mc10inc.com / allthingsd.com

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

2 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Erwin van Deutekom
Erwin van Deutekom
10 jaren geleden

Het nummer van het beest is Nero :)
We hoeven niet bang te zijn voor de toekomst enz. Wees idd kritisch doch open
!

Gerard van Enk
Gerard van Enk
10 jaren geleden

Helemaal mee eens. Er is altijd angst geweest voor nieuwe technische ontwikkelingen. Maar het is idd wel goed om altijd kritisch te blijven.