kerkdienst op TV

Waarom ga je iedere week naar de kerk?

2 min leestijd

Het is een interessante vraag, zeker in deze tijd: waarom zou je iedere week op de zondagochtend naar de kerk gaan? Er zijn toch genoeg mogelijkheden om gewoon thuis een TV dienst of een online dienst te volgen? Er zijn ook steeds meer mogelijkheden beschikbaar daarvoor trouwens. Je hebt keuze optie om naar je eigen favoriete spreker te luisteren, een stijl muziek die bij je past, een bijbelvertaling gebruiken die je zelf wilt… Je hebt tijd om te bidden. Waarom zou je dan op zondagochtend weer op tijd je bed uitrollen om ter kerke te gaan?

kerkdienst op TV

Thuis kerk volgen

Er is denk ik één belangrijk ding dat je niet kan vervangen door TV of online streaming van een kerkdienst. Je kan de community, de gemeenschap van gelovigen, het samenkomen van Gods kinderen niet zomaar vervangen.

In onze maatschappij is vooral aandacht voor het individu. En dat is een andere focus als Gods blik op onze werkelijkheid en om de kerk. Hij schiep de mens vanaf het begin voor een gemeenschap. Niet om alleen te zijn. O ja, Adam werd eerst alleen geschapen. Dat was een foutje van God dat hij trouwens bijzonder mooi oploste: Hij schiep de vrouw :)

God roept een volk

Ook als God zijn plannen met de wereld gaat uitvoeren roept Hij een volk. In het Nieuwe Testament zie je ook dat het gaat om het grote, de kinderen van God, het volk van God.

Wat mis je als je de context van de kerk, de gemeente mist? Dan mis je de plek waar God zijn plannen uitvoert, waar Hij zoveel dingen voor heeft beloofd. De gemeente is de plek waar Gods Geest bijzonder aanwezig is. In de gemeenschap van gelovigen wordt de liefde van God zichtbaar en tastbaar. In deze gemeenschap groei je in geloof en karakter. De kerk is de plek waar je gevoed wordt en waar je groeit. En niet alleen jij, maar jij, samen met de andere gelovigen.

Reageer eens

Waarom ga jij naar de kerk?

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

11 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
BittereWaarheid
BittereWaarheid
9 jaren geleden

Ik zag mijn vorige lap tekst niet meer dus begon ik weer te mekkeren…

Je zal toch wel alles deleten en dat is maar goed ook. Het is teveel van het goede.

Sorry.
Atheisten zijn soms moeilijke mensen.

Susanne
Susanne
9 jaren geleden

Ik ga naar de kerk omdat de kerk het geestelijk huis is van de Heer. Ik ga naar de kerk om in mijn geloof en in mijn relatie met Jezus steeds verder te groeien. Ik krijg handvatten die ik mee kan nemen mijn verdere leven in. Preken zetten mij aan het denken en geven mij nieuwe inzichten. De kerk bezoeken, de Heer samen aanbidden en naar een preek luisteren is voedsel voor mijn ziel. En… Lees verder »

Asjon
Asjon
9 jaren geleden

Internet als vervanging van de kerktelefoon voor geluid en bij ons tegenwoordig beeld vind ik een goede uitkomst voor als er geen andere mogelijkheden zijn. Toch blijft de samenkomst een element in het geloof wat niet te vervangen is. Elkaar zien, stimuleren, bemoedigen in geloof is belangrijk. Dat kan niet door altijd thuis te blijven.

Alfred Schipper
Alfred Schipper
9 jaren geleden

Voor een stukje rust en bewustwording. Betrokkenheid met andere gemeenteleden. Voor voeding van mijn geloof. Kortom om te LEVEN1

Petra
Petra
9 jaren geleden

Foutje van God? Adam voelde eerst de behoefte aan gemeenschap. Toen Eva was geschapen, kan hij zich niet stil hpuden en juichte. Dat kon wel eens opzet zijn.

E HUMMEL
E HUMMEL
Antwoord aan  Petra
9 jaren geleden

precies!!!!……….geen foutje van God!!!

Julia
Julia
9 jaren geleden

Hai, mooi artikel. Ik wou wel zeggen dat ik ‘foutje van God’ geen bijzonder handige zinsnede vind, gezien het feit dat God geen fouten maakt.

Gerdine
Gerdine
9 jaren geleden

Ik ben het verschuldigd aan God, ik zoek de gemeenschap op en kan tot rust komen, vooral voor of na een drukke week. Het is een vast onderdeel van mijn dagelijks leven dat ik niet graag op zou geven. En vergeet vooral ook de zondagmiddag niet! ;)

Klaas Heek
Klaas Heek
10 jaren geleden

Ik voeg me graag tussen de andere leden van onze gemeente, om elkaar aan te scherpen, te prikkelen, te bemoedigen enz.. uiteraard wil ik ook mijn geloof verdiepen en versterken, Daarom ga ik ook in de middag graag ter kerke. Ik kan er geen genoeg van krijgen, laat staan, dat ik een week vooruit kan met alleen de morgendienst. Heel belangrijk is hoe je over de drempel van de kerk stapt. Sta ik er positief… Lees verder »

Marianne van Berkel (@berkje)
Marianne van Berkel (@berkje)
10 jaren geleden

Ja, helemaal waar. Het is belangrijk om in de dienst te zijn. En toch ben ik blij met de mogelijkheid om de diensten via internet te volgen. Dat ik naar mijn eigen kerk kan luisteren (in plaats van naar Arie op tv). Ik ben vaak zondagochtend thuis omdat kerktijd precies samenvalt met de ochtendslaap van de kids. En met de internetdienst maak ik dus toch mijn eigen gemeente mee. En nee het is niet hetzelfde… Lees verder »