Bijbellezen op de ipad

We swipen nu naar Johannes 6

1 min leestijd

Misschien moeten we binnenkort het taalgebruik in de kerkdiensten maar eens gaan aanpassen. Ik zie steeds meer mensen Bijbel (mee)lezen in de kerkdienst vanaf hun smartphone of iPad. Dus ja, als je met je iPad in de hand zit en de dominee vraagt om je Bijbel open te slaan… Auw! Ik moet er niet aan denken. Daarbij, het is levensgevaarlijk met al die splinters.

Bijbellezen op de ipad

Maar even zonder gekheid, je zou prima gebruik kunnen maken van de beschikbaarheid van de Bijbel op smartphones. Wil je als kerk investeren in vooruitgang? Overweeg eens een wifi aansluiting om de mensen direct ook internet toegang te geven tijdens de diensten. Als een service.

Of een mifi, als het allemaal ingewikkeld is. Met een mifispot kan je een mobiel internetpunt opzetten. Dat kan een oplossing zijn als je geen eigen gebouw hebt. Zit je in een scholengemeenschap met je diensten? Vraag om toegang tot het draadloze netwerk of zet een draadloos netwerk op.

Dan zeg je de volgende keer in de dienst: we swipen vanmorgen naar Johannes 6. Of van het Oude Testament naar het Nieuwe Testament. En iedereen kan het vinden: desnoods gebruik je de zoekfunctie!

To-do-lijst:

  1. wifi abonnement aanschaffen
  2. instellen als een beveiligde verbinding
  3. op scherm voor de dienst de naam en (eenvoudig) wachtwoord vermelden
  4. ook vermelden in het mededelingen blaadje
  5. afspraak met jeugdleiders om iedereen te helpen YouVersion te installeren

Succes!!

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

1 Reactie
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Stephan van der Plas
Stephan van der Plas
10 jaren geleden

Hallo, Wat een goede blog. Ik werk in de ICT (netwerk implementaties) en zou een kleine kanttekening willen maken bij de door u gesuggereerde oplossing. Het lijkt me een supergoed idee om WiFi aan te bieden aan de gemeenteleden, ter ondersteuning van de dienst. Ik denk dat in elk geval wel elke zondag als ik de liedteksten bij elkaar Google. Inderdaad is de Bijbel app (You Version) te gebruiken tijdens de dienst, maar ook meer… Lees verder »