facebook pagina kerk

Facebook tips voor kerken

1 min leestijd

Wil je mensen bereiken, dan moet je zijn waar zij zijn. Een goede reden voor kerken om goed en effectief gebruik te maken van Facebook. Hier een paar goede tips voor gebruik van Facebook voor je kerk.

facebook pagina kerk

1. consistent

Wees consistent in wat je doet en wanneer je het doet. Veel kerken (trouwens, niet alleen kerken) beginnen vol enthousiasme aan hun Facebook Page maar belanden binnen een paar maanden in een situatie waarin slechts incidenteel iets wordt gedeeld. Je kan in Facebook Pagina’s nieuwe updates inplannen. Zorg dat je dagelijks iets post.

2. inspirerend

Je hoeft je publiek niet alleen te inspireren tijdens een kerkdienst. Zorg dat je dat ook door de week doet. En dat je dat ook online doet. Met inspirerende verhalen, bijbelgedachten, gedachten, mooie dingen.

3. stel vragen

Sociale Media is… sociaal. Dus twee-richting verkeer. Stel vragen, dat zijn vaak de beste manieren om een gesprek te openen.

4. vertel verhalen

Er is niets zo krachtig als persoonlijke verhalen. Deel de verhalen vanuit je kerk en van daarbuiten juist ook online. In deze tijd kan je zo gemakkelijk een filmpje opnemen met je smartphone. Even een snelle update van een speciaal event, een boodschap van iemand uit het bejaardenhuis, een kort verslag van een of ander evenement.

5. deel informatie

Vertel wat er gaande is. Facebook kan een krachtig communicatiemiddel zijn, ook voor ‘interne communicatie’. Waarom alleen iets in een kerkblaadje printen?

Reageer

Heb je nog andere tips toe te voegen of goede ervaring met het inzetten van Facebook voor je kerk?

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

4 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Petra
Petra
9 jaren geleden
HenkJan van der Klis (@hjvanderklis)
HenkJan van der Klis (@hjvanderklis)
10 jaren geleden

En als Evangelische gemeente De Graankorrel in Dedemsvaart, een kwartiertje van Harolds Hoogeveen doen we het nu zo op Facebook: https://www.facebook.com/EvangelischeGemeenteDeGraankorrelDedemsvaart?ref=hl

corhardenbol
corhardenbol
10 jaren geleden

Helemaal mee eens, toen ik met pensioen ging ben ik midden in groepen van Evangelische jongeren gesprongen, deelde dingen en bevroeg. resultaat dat je veel van elkaar kan leren en ook de ander soms tot hulp mag zijn. Hartelijke groet,Cor

Harold Prost
Harold Prost
10 jaren geleden

We hebben een beginnetje gemaakt: http://www.facebook.com/bethelhoogeveen :)
Leuk, hoe er buiten het fysieke gebouw ook met elkaar over de dingen van de gemeente gepraat wordt :) En je vind elkaar, als gemeenteleden via de Beth-El-facebookpagina ook.