The Salis Bible

De Bijbel met een korreltje zout

1 min leestijd

The Salis Bible

Een kunstenaar uit New York heeft ‘een korreltje zout’ heel letterlijk opgevat door een bakje zout een de Bijbel in te bouwen met de instructie om wat zout te nemen voor je de Bijbel gaat lezen: de Salis Bible. Het is een reactie op de bewering van veel christenen die de Bijbel zien als het onfeilbare woord van God. Daardoor zien zij zich gelegitimeerd om anderen te veroordelen, zichzelf vrijheden toe te dichten. Zach Myrow wil dat de lezers vooral zelf hun eigen conclusies gaan trekken bij het lezen van de Bijbel.

The Salis Bible

Manieren van Bijbel uitleg

Er zijn veel verschillende visies als het gaat om bijbeluitleg. Grof gezegd zijn er vier verschillende manieren:

  1. De Bijbel is het letterlijke Woord van God
  2. De Bijbel is een historisch en literair document
  3. De Bijbel wordt gezien als een Midrasj
  4. De Bijbel wordt gezien als een soort folklore

Iedere methode heeft ook zijn effect op wat de Bijbel voor je betekent. Zelf geloof ik dat God spreekt door de Bijbel heen. Maar niet dat de Bijbel woord voor woord is gedicteerd door God. Ja, ook dat heeft dus zijn effect op hoe ik de Bijbel lees. Eerder schreef ik er een hele sectie over op deze site. Check eens “Het lezen van de Bijbel“.

The Salis Bible

Reageer

Hoe lees jij de Bijbel? Als Woord van God, als literair document, als puzzelboek die geheimen in zich verborgen heeft, als een document dat in de geschiedenis van betekenis was maar nu allang niet meer… Ik noem even wat opties. Ben benieuwd!

Bron: zachmyrow.com »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

1 Reactie
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Monique Bakker
Monique Bakker
9 jaren geleden

Misschien is dit een profetische daad??, een verborgen oproep tot bekering??, Alleen heeft de kunstenaar zelf het nog niet helemaal begrepen?? Misschien moet de kunstenaar Mattheus 5:13 eens lezen: ‘Gij zijt het zout der aarde’. Met de Pinksterdag te Jeruzalem heeft God een nieuw getuigenis in de wereld opgericht : de Gemeente of Kerk. Allen die daartoe behoren, moeten in deze bedorven wereld een zout zijn. We kunnen echter alleen een zout zijn als eerst… Lees verder »