Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Tips van de speechwriter van Obama

14 oktober 2013

Barack Obama

Jon Favreau was jarenlang de speechwriter van Barack Obama. Hij werd zondag 13 oktober 2013 geïnterviewd voor KRO Brandpunt.

Tijdens het gesprek gaf hij in het kort zijn tips voor een goede toespraak. Prima tips voor iedereen die op een podium staat. En wat mij betreft dus ook prima tips voor je volgende preek:

“We proberen tijdens een campagne niet teveel uit te leggen… Uitleggen maakt warrig en we leren er niet van. We leren van voorbeelden, overtuiging, inspiratie, emotie.

Zie een toespraak die je houdt als een verhaal dat je aan een vriend vertelt. Hoe doe je dat. Je legt er zoveel mogelijk drama in. Je stelt de clou van je grap zo lang mogelijk uit. Je probeert de ander te betrekken bij het verhaal dat je vertelt. Ook een simpel verhaal met een simpele slotzin leg je zoveel mogelijk drama door je toon en je stembuigingen. Zodat je vriend aan het eind het helemaal geweldig vindt. Zo houdt je een toespraak.”

Bekijk het hele gesprek op uitzendinggemist.nl.

Foto: Wikipedia.org

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments

Tips van de speechwriter van Obama

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0