tips voor christelijke films

Christelijke topfilms

3 min leestijd

Wat is er lekkerder dan in de donkere dagen van het jaar een heerlijk filmpje kijken. Er is erg veel te vinden en te krijgen. Hier een paar suggesties voor goede christelijke films. Check ook mijn recentere en uitgebreidere lijst »

Unconditional

[ba-vimeoflex videoid=”79656019″]

“Samantha Crawford is een succesvolle jonge vrouw. Ze is gelukkig getrouwd met Billy, woont op een boerderij met haar lievelingspaard en heeft de baan waar ze altijd van gedroomd heeft: ze maakt kinderboeken. Maar als haar echtgenoot door zinloos geweld om het leven komt, stort haar perfecte leven als een kaartenhuis in elkaar.” (bestel direct)

Home Run

[ba-vimeoflex videoid=”76124452″]

“Cory Brand heeft alles wat hij wil. Hij is een succesvolle sporter en een echte vedette. Als Cory echter wordt opgepakt vanwege het rijden onder invloed en zijn team hem schorst, gaat het snel bergafwaarts. Zijn manager stuurt hem terug naar het dorp waar hij opgroeide en dwingt hem mee te doen aan ‘Celebrate Recovery’, een herstelprogramma.” (bestel direct)

To save a life

[ba-vimeoflex videoid=”62690732″]

“Jake en Roger groeien op als beste vrienden. Maar op de middelbare school wordt Jake de populaire jongen die alles kan en alles heeft. Het is een ideaal leven waar Roger niet langer in past. Buitengesloten en steeds meer geïsoleerd besluit Roger tot een wanhoopsdaad die het leven van Jake totaal overhoop gooit.” (bestel direct)

Blue like Jazz

[ba-vimeoflex videoid=”61874701″]

Het waargebeurde verhaal van Don Miller (Marshall Allman, PRISON BREAK), een vrome 19-jarige student aan Reed College, dat bekend staat als een universiteit voor vrijdenkers, waar alles geoorloofd is. Zeker geen doorsnee christelijke film maar eentje die je uitdaagt en intussen ook nog eens uitermate vermakelijk is!

October Baby

[ba-youtubeflex videoid=”G7oTLVevO5g”]

Hannah is in de bloei van haar leven, totdat ze in elkaar stort tijdens haar toneeldebuut in een vol theater. Alle medische onderzoeken wijzen naar één gebeurtenis: haar moeilijke geboorte. Maar dat is niets vergeleken met de bekentenis van haar ouders: ze blijkt geadopteerd te zijn … na een mislukte poging tot abortus. (bestel direct)

Het bezoek

[ba-youtubeflex videoid=”52czBb8j1co”]

“Het zat wel goed met onze kerk. We spraken met ontzag en gepaste dankbaarheid over onze Grondlegger. Alles liep op rolletjes. Het nieuws dat Hij van plan was ons binnenkort op te zoeken, kwam dan ook op zijn zachtst gezegd onverwacht en was nogal schokkend.” Naar het bekende, gelijknamige boek van Adrian Plass. (bestel direct)

Trade of Innocents

[ba-vimeoflex videoid=”78329366″]

“Na het overlijden van hun dochter besluit het echtpaar Alex en Claire Becker te emigreren naar Zuidoost-Azië. Claire wordt vrijwilliger in een opvanghuis voor meisjes die uit de slavernij gered zijn. Alex werkt als onderzoeker naar mensenhandel en probeert samen met de lokale autoriteiten het criminele netwerk achter de human trafficking op te rollen.” (bestel direct)

Fireproof

[ba-youtubeflex videoid=”M5lSu6GkC2k”]

“Als brandweerman heeft Caleb geleerd om je partner nooit achter te laten, maar thuis in zijn huwelijk hanteert hij andere regels. Na zeven jaar huwelijk zijn Caleb en Catherine zo ver uit elkaar gegroeid dat ze zonder elkaar verder willen. De vader van Caleb daagt hem uit om zijn huwelijk te redden.” (bestel direct)

Courageous

[ba-youtubeflex videoid=”i9VT_NBIVfs”]

“Vier mannen, één ambitie: om te dienen en te beschermen. Als politieagenten trotseren ze dagelijks gevaarlijke situaties. Maar als hun gezin in gevaar komt, komen deze vaders oog in oog te staan met hun eigen angsten en geloof. Ze moeten door een diep dal, maar nemen uiteindelijk een beslissing die hen en hun gezin voor altijd zal veranderen.” (bestel direct)

Machine Gun Preacher

[ba-youtubeflex videoid=”0HuUvwjraxw”]

Machine Gun Preacher vertelt het waargebeurde verhaal van voormalig drugsdealer Sam Childers (Gerard Butler) die na een leven vol verslaving en criminaliteit het roer omgooit om zich in te zetten voor Soedanese oorlogskinderen. (bestel direct)

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -