smartphone verslaving

Kijk eens niet op je smartphone

1 min leestijd

Is technologie ons een beetje teveel geworden? Een paar jaar terug was alles nog nieuw, vernieuwend, spannend en het kon alleen maar iets moois brengen. Maar zitten we nu niet in een tijd waarin we wakker worden in de drukte die niet meer stopt?

smartphone verslaving

Smartphones zijn verslavend (trouwens, andere dingen kunnen dat ook zijn). Misschien niet de smartphones op zichzelf, maar de constante verbinding met internet, vrienden, vijanden, werk en hobby. Hier een paar filmpjes die je de ogen willen openen.

I Forgot My Phone

Hoeveel tijd van een dag gebruik jij met je blik op je smartphone? Twitteren, mailen, facebooken, instagrammen, nu-punt-enellen en weet ik niet meer. Dit filmpje is zeg maar een rapportage van ons veranderde leven.

[ba-youtubeflex videoid=”OINa46HeWg8″]

Disconnect to Connect

Toch een bijzondere commercial uit Thailand. Deze Thaise telecomprovider maakt eigenlijk anti-reclame tegen zijn eigen inkomstenbron, de smartphone. Dus… leg je smartphone eens even weg.

[ba-youtubeflex videoid=”7ae0tzVo8Fw”]

Smartphone addiction

Een korte rapportage uit Zuid Korea waar smartphone verslaving alles veranderd. Is het nog wel leuk of zit het misschien vriendschappen in de weg?

[ba-youtubeflex videoid=”XJTlL-liyoM”]

Heb je vuur voor me?

Nee, even geen smartphone verslaving. Maar een rookverslaving. Een briljante commercial waarin een kind vraagt om een aansteker om te kunnen roken. Een betere anti-rook reclame ken ik niet.

[ba-youtubeflex videoid=”gugjMmXQrDo”]

Dus… ga je nu doen je met je smartphone? En met je sigaret?

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -