Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Kijk eens niet op je smartphone

9 november 2013

Is technologie ons een beetje teveel geworden? Een paar jaar terug was alles nog nieuw, vernieuwend, spannend en het kon alleen maar iets moois brengen. Maar zitten we nu niet in een tijd waarin we wakker worden in de drukte die niet meer stopt?

smartphone verslaving

Smartphones zijn verslavend (trouwens, andere dingen kunnen dat ook zijn). Misschien niet de smartphones op zichzelf, maar de constante verbinding met internet, vrienden, vijanden, werk en hobby. Hier een paar filmpjes die je de ogen willen openen.

I Forgot My Phone

Hoeveel tijd van een dag gebruik jij met je blik op je smartphone? Twitteren, mailen, facebooken, instagrammen, nu-punt-enellen en weet ik niet meer. Dit filmpje is zeg maar een rapportage van ons veranderde leven.

[ba-youtubeflex videoid=”OINa46HeWg8″]

Disconnect to Connect

Toch een bijzondere commercial uit Thailand. Deze Thaise telecomprovider maakt eigenlijk anti-reclame tegen zijn eigen inkomstenbron, de smartphone. Dus… leg je smartphone eens even weg.

[ba-youtubeflex videoid=”7ae0tzVo8Fw”]

Smartphone addiction

Een korte rapportage uit Zuid Korea waar smartphone verslaving alles veranderd. Is het nog wel leuk of zit het misschien vriendschappen in de weg?

[ba-youtubeflex videoid=”XJTlL-liyoM”]

Heb je vuur voor me?

Nee, even geen smartphone verslaving. Maar een rookverslaving. Een briljante commercial waarin een kind vraagt om een aansteker om te kunnen roken. Een betere anti-rook reclame ken ik niet.

[ba-youtubeflex videoid=”gugjMmXQrDo”]

Dus… ga je nu doen je met je smartphone? En met je sigaret?

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments

Kijk eens niet op je smartphone

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0