Kurt Gödel

Wiskundige bewijzen dat God bestaat

1 min leestijd

Twee computerwetenschappers hebben eindelijk uitgeplozen hoe je kunt bewijzen dat God bestaat. Nou ja, zo ongeveer dan. Een paar onderzoekers aan de Berlijnse Vrije Universiteit hebben een gewone computer gebruikt om een theorie van de wiskundige Kurt Gödel, een persoonlijke vriend van Albert Einstein, compleet te maken. Met die theorie zou je kunnen bewijzen dat God bestaat.

Kurt Gödel

Het is een complexe theorie die er vanuit gaat dat het concept van God te groot, te anders is voor het menselijke begrip, dat hij gemaakt moet zijn door God. Het artikel zegt het als volgt:

“God is that for which no greater can be conceived. And while God exists in the understanding of the concept, we could conceive of him as greater if he existed in reality. Therefore, he must exist.”

De onderzoekers waren er eigenlijk niet op uit om te bewijzen dat God bestond (al zou de titel van het onderzoek natuurlijk wel de aandacht vragen). Hun eigenlijke bedoeling was om de kracht van mathematische computer berekeningen van complexe ideeën te laten zien.

Nou, de volgende keer zullen ze waarschijnlijk proberen te bewijzen dat bacon het lekkerste voedsel ter wereld is.

Bron: spiegel.de »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

1 Reactie
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Tera Voorwinden
Tera Voorwinden
10 jaren geleden

Leuk om te lezen, dit is het oude godsbewijs van Anselmus van Cantebury. DIe had daar geen computer voor nodig