bijbel

Wat nu als de Bijbel…

1 min leestijd

Wat nu als de Bijbel niet slechts een mooie lederen kaft is die pronkt in de boekenkast. Wat nu als de Bijbel niet slechts gebruikt wilt worden voor een deel van onze religieuze rituelen. Wat nu als de bijbel niet slechts cultuurhistorisch materiaal is. Wat nu als de bijbel niet slechts een bonte verzameling is aan boeiende verhalen uit vervlogen tijden.

bijbel

Wat nu als de Bijbel geen genoegen neemt met een dieet van eenmaal daags innemen. Of slechts als een patatje-met als je hongerig ben. Wat nu als de Bijbel niet past in de categorie “niet relevant voor moderne tijden”. Wat nu als de Bijbel niet is bedoeld om je met wolkerige woorden een vrome gerustheid te geven. Wat nu als de Bijbel helemaal niet het doel dient om je gerust te stellen. Wat nu als de Bijbel er niet is om over te discussiëren.

Wat nu als de Bijbel je voortdurend wilt confronteren met ongemakkelijke situaties. Wat nu als de Bijbel je steeds maar weer blijft uitdagen om stelling te nemen.

Wat nu als de Bijbel je irriteert tot je uit je stoel opstaat.

Wat nu als de Bijbel het boek van God is waardoor Hij vanuit zijn werkelijkheid wilt spreken in de onze.

Dan kan je het boek toch niet gesloten houden?!

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -