lichaams atlas van emoties

‘Atlas van het lichaam’ laat zien waar je emoties zitten

1 min leestijd

Dat emoties iets in je lichaam doet is wel bekend. Liefde, verdriet, trots… het doet allemaal wat in je lichaam. Onderzoek laat zien wáár het iets doet in je lichaam.

Bij schaamte zie je het schaamrood op de kaken staan, walging zit em echt in de maag. En bij depressie lijkt alsof al het leven uit je wordt getrokken. Nog iets over liefde? Ja, dan krijg je vlinders in de buik en het kan er warmpjes aan toe gaan. Trouwens, liefde en blijdschap zien er bijna hetzelfde uit.

Het onderzoek werd gedaan met Finse en Taiwanese deelnemers. Het lijkt erop dat de emoties behoorlijk universeel zijn en niet van culturen afhankelijk zijn. Want beide groepen hadden dezelfde uitslagen.

Je kan het onderzoek hier downloaden »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -