selfie paus fransiscus

Het internet is een geschenk van God

1 min leestijd

Het gebeurde niet eerder dat een kerkelijk leider zoveel werd besproken als nu met Paus Fransiscus. Dat vind ik gewoon best wel stoer en bijzonder. Hij heeft ook wat te zeggen. Zoals vandaag in een publicatie “Communication at the Service of an Authentic Culture of Encounter“.

selfie paus fransiscus

Internet is een geschenk van God, maar het kan ook negatieve effecten hebben. Want “het verlangen naar digitale verbondenheid kan ons ook isoleren van onze buren en van de mensen die het dichtst bij ons staan.” Daar heeft hij zeker een punt. En verder schrijft hij:

“Onze wereld wordt almaar kleiner, ontwikkelingen in reizen en communicatietechnologie brengen ons dichter bij elkaar. We zijn meer verbonden, al maakt globalisering ons steeds afhankelijker van elkaar.

Het internet biedt immense mogelijkheden tot ontmoeting en solidariteit. Dat is iets prachtigs, een geschenk van God.

Een gesprek hebben betekent dat je gelooft dat de ander iets waardevols heeft te zeggen, en dat je geniet van de ander zijn standpunt of kijk op de wereld. Als je in gesprek bent betekent het niet dat je je eigen ideeën of tradities verloochent, maar wel de houding dat dat de enige ware en geldige overtuigingen zijn

Moge het licht dat we aan anderen brengen niet het gevolg zijn van cosmetica of special effects, maar eerder door onze liefdevolle houding en als goede buren voor hen die gewond aan de kant van de weg liggen”

Lees het hele stuk op news.va »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -