open deur kerk

Dit is zoals de kerk hoort te zijn

2 min leestijd

Als je mijn blog een beetje volgt, dan weet je dat het thema kerk voor mij belangrijk is. Ja, ik ben in een zoektocht naar hoe de kerk zou moeten zijn. Misschien omdat ik een beetje moe ben geworden van de kerk. Maar… ik heb uitgevonden hoe de kerk hoort te zijn!

open deur kerk

Er zijn kerken die meer dan uitstekende diensten organiseren. Er zijn kerken waar mensen zich heel erg thuis horen voelen. Er zijn kerken die goed aansluiten bij de huidige cultuur. Er zijn kerken die echt van hun stad houden. Er zijn kerken waar mensen verzorgd worden. Er zijn grote kerken. Er zijn kleine kerken. Er zijn kerken die uitstekende interne organisatie hebben. Er zijn kerken die vooral geloven dat klein goed is. Er zijn kerken die dat vooral op zondag zijn. Er zijn kerken die vooral kerk zijn op andere momenten.

Wat is nu de beste manier om kerk te zijn?

Er is geen één of bèste manier om kerk te doen. Ja precies, doen. Want daar gaat eigenlijk vaan de discussie over. Het gaat over manieren, over verschijningsvormen, over hoe je kerk bent, hoe je kerk organiseert.

En daar is niet slechts één manier voor die we uiteindelijk  zullen ontdekken.

Maar er is wel één manier waarop je kerk bent.

Iedere kerk die niet belijdt dat Jezus Heer is
is haar bestaansrecht verloren.
Tweet dit

Voor je het weet ben je druk om weer aan te sluiten bij de volgende sociologische verandering, de volgende maatschappelijke verandering. Hey, luister goed hè, ik zeg niet dat dat niet goed is, dat dat niet nodig is.

Maar…

Een kerk zonder boodschap is geen kerk. Een kerk zonder Jezus is geen kerk. Een kerk zonder Goed Nieuws is slechts een druk keffertje, een stukje bezigheidstherapie, een manier om je tijd te vullen, een hobby. Tweet dit

Wat het verschil maakt is het evangelie, het Goede Nieuws.

Het evangelie van Jezus.

Zo hoort een kerk te zijn.

En het maakt me eigenlijk niet uit op welke manier je dit viert, brengt en organiseert.

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

1 Reactie
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Fire Note Studios
Fire Note Studios
10 jaren geleden

Eens! It’s all about Jesus!