facebook pagina kerk

Ideeën voor de Facebook Page van de kerk

3 min leestijd

Gebruik je Facebook voor je kerk? Mooi! Maar misschien loopt het nog niet zo goed. Het succes van een Facebook Page hangt niet af van de hoeveelheid ‘likes’ of ‘fans’, maar vooral van het aantal interacties. Dat komt niet vanzelf en kost gewoon tijd en investering. Hier een paar suggesties wat je zou kunnen posten op de pagina.

facebook pagina kerk

1. Samenvatting van de preek

Vaak blijft een preek maar even hangen, ondanks dat je graag wilt dat het een preek echt iets gaat veranderen. Je kan de boodschap laten landen door deze druppelsgewijs te delen. Je kan bijvoorbeeld op zondag een korte samenvatting posten op de pagina:

  • Sluit de samenvatting af met een actie in de vorm van een vraag. Dat nodigt uit tot interactie.
  • Vat de preek samen in 6 quotes, vragen of stellingen. Post deze de rest van de week op de pagina. Mooiste is als je van deze quotes ‘vierkantjes’ maakt, een afbeelding. Dat maakt het <liken> en <delen> echt een stuk gemakkelijker.

2. Aankondiging activiteiten

In veel kerken zijn er allerhande activiteiten. Een mannenontbijt, een vrouwenavond, een jeugddienst, een activiteit in de wijk, een zangavond in het bejaardentehuis, een vrijwilligersochtend bij de voedselbank, etc. Facebook is een ideale plek om mensen te informeren hierover. En let op: herhaling is nodig om een mededeling te laten hangen!

TIP: maak van belangrijke activiteiten ook een Facebook Event aan zodat mensen kunnen aangeven of ze hieraan mee willen doen.

3. Vraag om hulp of gebed

Mensen willen graag helpen als het binnen hun mogelijkheid ligt. Er is meubilair nodig voor een tienermoeder. Of er is een computer nodig voor een asielzoeker. Of is er gebed nodig vanwege ziekte. Met dat laatste moet je wel even goed weten wat je doet aangezien het ook om privé informatie gaat. Maar bijvoorbeeld gebeden voor gebeurtenissen in de wereld of de maatschappij zijn zeker op zijn plek!

4. Blogs

Je kan je facebook pagina zeker ook gebruiken om blogs van bijvoorbeeld de predikant of andere gemeenteleden te delen. Helemaal mooi als je als kerk zelfs een blog hebt. Natuurlijk deel je een blog pas als deze past binnen het thema van de kerk. Je kan ook andere interessante blogs delen. Bijvoorbeeld die passen bij het jaarthema.

5. Updates

Er zijn in veel kerken veel verschillende soorten werk. Van de schoonmaakploeg, de kerkenraad, de catechese groepen, de honkbalclub, kringen. Soms zijn ouders bijvoorbeeld erg nieuwsgierig hoe het was op de jeugdavond, en de vrouwen naar het mannenontbijt. Of andere updates. Foto’s zijn altijd mooi natuurlijk. Het creëert verbondenheid: dit is de club waar ik bij hoor, en daar ben ik trots op.

6. Dankpunten

Niets is zo motiverend om mooie verhalen te horen. Het is niet te cliché, het is namelijk vertellen dat je dankbaar bent dat God zorgt, voorziet, leidt. Is er ergens een baby geboren, was er een trouwerij, heeft iemand een nieuwe baan? Dat is echt om dankbaar voor te zijn. Nogmaals, let hierbij op de privacy. Als het op een open Facebook Page wordt gepubliceerd moet je dat altijd goed afwegen.

Heeft iemand nog andere tips?

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

1 Reactie
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
janvandepol
janvandepol
10 jaren geleden

Leerzaam artikel voor iedereen die hier mee bezig is! Als mede-beheerder van de (onofficiele :-)) pagina http://www.facebook.com/hervormdbarneveld merk ik dat je wel selectief moet blijven. We plaatsen alleen items die ook rechtstreeks te maken hebben met onze gemeente. Anders is het einde zoek, en worden er allerlei zaken aangedragen die op zich niet verkeerd zijn, maar niets te maken hebben met je gemeente. Dat kan bijv iemands broer zijn die iets voor een goed doel… Lees verder »