ikzoekgod.nl 15000 fans op Facebook

8 miljoen geloofskeuzes

3 min leestijd

Het was bijzonder om samen met de Jesus.net collega’s uit tientallen landen mee te maken dat de 8 miljoenste keer iemand online een geloofskeuze maakte. Het bereik groeit behoorlijk snel in de afgelopen twee jaar. Wereldwijd hebben we ruim 60 miljoen bezoeken op een van onze evangeliserende websites gezien. Dan heb ik het over websites zoals IkzoekGod.nl.

jesus.net-8miljoen-gebeden

Op zoek naar antwoorden

Mensen zoeken naar God, geloof, hoop, troost, levensdoel, hulp. Internet is een belangrijke manier om te zoeken naar antwoorden of om in contacten te komen met mensen die richting kunnen geven. Meestal via de zoekmachine. Daar heb je dus een website voor nodig.

God op Sociale Media

In Nederland proberen we nieuwe manieren om met mensen in contact te komen. Gek eigenlijk dat er niet meer gebruik wordt gemaakt van de sociale netwerken om een zinvol en relevant geloofsgesprek te voeren. Temeer daar de netwerken juist zijn gericht op relaties. De uitdaging is echter dat vooral gelijkgestemden elkaar opzoeken. Er zijn dus voor veel hobby’s en interesses groepen te vinden.

15.000 fans IkzoekGod.nl

Om op de rand van geloof en interesse voor geloof gesprekken te voeren is dus een grote uitdaging. Die gaan we aan met IkzoekGod.nl op Facebook. Momenteel hebben we 15.000 fans van de Facebook pagina (een mijlpaal die we vandaag, 2 mei 2014, bereikten). Het is een van de meest actieve christelijke pagina’s in het Nederlands als je kijkt naar hoe actief de fans zijn. En een van de weinigen die probeert om ook het inhoudelijke gesprek aan te gaan. Het blijft een uitdaging en het voelt of we in een doorgaand experiment zitten.

ikzoekgod.nl 15000 fans op Facebook

Hoe zinnig kun je online gesprekken voeren? De dynamiek van een email-gesprek of chat-gesprek is echt anders als een open reactie mogelijkheid online. Het vraagt meer creativiteit om een stapje dieper te gaan, maar je hebt zeker ook meer humor en ‘lichtvoetigheid’ nodig.

Online pastor

Al vanaf het begin in 2005 werk ik met hart en ziel aan IkzoekGod.nl. Ik hou van de snelheid, de wispelturigheid, de scherpte. We begonnen in een tijd waarin anonimiteit online hoog in het vaandel stond. Nu is alles er op gericht juist niet meer anoniem te zijn. We delen veel (regelmatig te veel) van ons leven. Dat vraagt een andere manier van communiceren.

Voor veel mensen is IkzoekGod.nl een vast stukje inspiratie of stof tot nadenken geworden. Dagelijks posten we 5 tot 8 keer een of andere update. Zodat zoveel mogelijk mensen de kans krijgen om het Goede Nieuws te horen. De content wordt gedeeld met de eigen vrienden. Iedere ding dat we posten wordt gemiddeld door 3000 tot 10.000 mensen gezien.

Meedoen?

Jij kan ook meedoen. Op verschillende manieren. Niet iedereen kan de keus maken om een groot deel van de week hiervoor in te zetten. Ik ben blij ermee om dat te doen. Maar, ik ben dan wel afhankelijk van giften die binnen komen of van extra werkzaamheden die ik kan doen om dit werk mogelijk te maken. Giften zijn van harte welkom (en ook van de belasting aftrekbaar).

[ba-button link=”http://www.agape.nl/geven/machtiging/?code=84″ color=”red” target=”blank”]Ondersteun mijn werk voor IkzoekGod.nl »[/ba-button]

Misschien zit je vaak op Facebook. Prima. Doe dan actief mee in het online gesprek op de Facebook pagina. Niet omdat jij het beter weet, maar omdat je, net als al die anderen, op weg zijn door het leven. We zoeken allemaal naar het doel van het leven, naar wie God is, naar hoop. Ja, soms hebben we wat gevonden. Maar niemand heeft de waarheid in pacht.

Wil je meewerken als vrijwilliger voor onze websites? Check dan eens de pagina over e-coaches en meld je aan » Of stuur gewoon een berichtje.

LEES TIP: check deze 10 principes uit voor online evangelisatie »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -