Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

De kerk rond het kampvuur

17 juni 2014

Het is fantastisch hoor, een mooie vuurwerkshow. Je krijgt er veel mensen voor op de been, je impact is groot. Maar het is ook weer zo voorbij. De vraag is hoeveel mensen betrokken blijven. En de verwachting van een mooie vuurwerkshow groeit iedere keer. Iedere keer moet je duurdere shows geven om mensen echt vast te houden.

kampvuur

Waar echte relaties worden gebouwd is niet bij een vuurwerkshow. Daar past veel meer het beeld bij van een kampvuur. Een plek waar je met een kleine groep geniet van lekker eten en drinken, en de plek waar tijd verdwijnt vanwege de mooie verhalen die worden verteld.

Zou het niet mooi zijn als kerken ook meer genieten als het kampvuur? In plaats van geld en moeite steken in de enorme (vuurwerk)shows die wel veel publiek trekken, maar zo moeilijk aan relaties bouwen. De kerk als plek waar tijd even niet meer belangrijk is, waar we genieten van vriendschap, eten en drinken en tijd nemen voor prachtige verhalen.

Het gaat bij de kerk niet meer om opvallen, het gaat om het bouwen van relaties! (Tweet dit)

De vraag is natuurlijk hoe je als kerk de plek maakt waar de verhalen verteld kunnen worden, waar tijd en show even geen rol spelen.

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
2 Comments
  1. gewooneenchrishris

    Mooi verhaal wat aansluit bij mijn gedachtes. Ondanks dat ik oprecht genoten heb van Opwekking en de EO Jongeren dag (behoorlijk wat vuurwerk) denk ik toch dat mijn eigen gemeente een rustgevend kampvuur zou moeten zijn.
    Ik denk echt dat als gemeentes intiemer worden, dat de “grote” gemeente groeien zal.

De kerk rond het kampvuur

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
2