kampvuur

De kerk rond het kampvuur

1 min leestijd

Het is fantastisch hoor, een mooie vuurwerkshow. Je krijgt er veel mensen voor op de been, je impact is groot. Maar het is ook weer zo voorbij. De vraag is hoeveel mensen betrokken blijven. En de verwachting van een mooie vuurwerkshow groeit iedere keer. Iedere keer moet je duurdere shows geven om mensen echt vast te houden.

kampvuur

Waar echte relaties worden gebouwd is niet bij een vuurwerkshow. Daar past veel meer het beeld bij van een kampvuur. Een plek waar je met een kleine groep geniet van lekker eten en drinken, en de plek waar tijd verdwijnt vanwege de mooie verhalen die worden verteld.

Zou het niet mooi zijn als kerken ook meer genieten als het kampvuur? In plaats van geld en moeite steken in de enorme (vuurwerk)shows die wel veel publiek trekken, maar zo moeilijk aan relaties bouwen. De kerk als plek waar tijd even niet meer belangrijk is, waar we genieten van vriendschap, eten en drinken en tijd nemen voor prachtige verhalen.

Het gaat bij de kerk niet meer om opvallen, het gaat om het bouwen van relaties! (Tweet dit)

De vraag is natuurlijk hoe je als kerk de plek maakt waar de verhalen verteld kunnen worden, waar tijd en show even geen rol spelen.

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

2 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
gewooneenchrishris
gewooneenchrishris
10 jaren geleden

Mooi verhaal wat aansluit bij mijn gedachtes. Ondanks dat ik oprecht genoten heb van Opwekking en de EO Jongeren dag (behoorlijk wat vuurwerk) denk ik toch dat mijn eigen gemeente een rustgevend kampvuur zou moeten zijn.
Ik denk echt dat als gemeentes intiemer worden, dat de “grote” gemeente groeien zal.