Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Lieve kerk, van harte gefeliciteerd

8 juni 2014

Lieve Kerk, van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Ik wens je nog vele vitale jaren toe. Voor sommigen zal het verrassend zijn dat je er nog steeds bent. En hier en daar zelfs nog springlevend! Anderen hebben een duidelijk wens voor je: dat je er zo snel mogelijk mee uit zal scheien. Maar deze wens is, vermoed ik, tegen beter weten in.

happy birthday cake

Maar ik kan me wel voorstellen dat je in een tweede jeugd bent beland. Niets is meer vanzelfsprekend en er liggen nog veel uitdagingen voor je. Bij een tweede jeugd hoort ook wel een beetje een identiteitscrisis. Volgens mij is het prima om jezelf af te vragen wie je bent en wat het doel is van je bestaan. Je was misschien hier en daar ook wel verworden tot een oude en overjarige instelling die zich met moeite voortsleepte. Dat mag je achter je laten. Er ligt iets nieuws voor je.

Mijn wens is dat je de rollator opruimt. Dat je weer lekker in beweging komt. Dat je weer onbekende terreinen zult ontdekken, nieuwe mensen zult inspireren en verbinden. Dat je af en toe eens gek doet, hier en daar uit de bocht vliegt.

Maar vergeet de jaren van ervaring en wijsheid niet die achter je liggen. Als het waar is wat de oude prediker zegt dat er niets nieuws is onder de zon, dan gaat het nu ook wel goed komen. De uitdagingen die je tegenkomt ben je eerder tegen gekomen. Alleen is er een nieuwe generatie voor wie het weer nieuw is. Hier gaan je jaren meewegen, je wijsheid legt gewicht in de schaal, je ervaring maakt je soms wat minder springerig.

Nogmaals, van harte met je verjaardag. Het is tenslotte Pinksteren, de dag dat je tot leven kwam toen de Geest werd uitgestort. Ik wens je nog vele mooie en onvergetelijke jaren toe!

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
2 Comments
  1. Bas Lokerse

    @ Ben ik ben het van harte met je eens ! De kerk is tegenwoordig een erg statisch geheel, met heel weinig echt LEVEN ! Geluk kig zijn er onder alle kerkgangers, en medemensen, ook mensen die samen met elkaar die echte kerk vormen n.l.: dat leefbare lichaam van Christus !

Lieve kerk, van harte gefeliciteerd

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
2