file sharing services

Hoe kan je grote bestanden versturen

2 min leestijd

Een gemiddeld mailprogramma staat je toe om bestanden tot maximaal 5 à 20MB te versturen. Maar wat als je even een filmpje wilt versturen of een groot vormgevingsbestand loop je snel tegen beperkingen aan. Er zijn echter een aantal uitstekende opties als je grote bestanden wilt versturen. Veelal gratis en prima te gebruiken.

Infinit

infinit vergelijking

Dit is een bijzondere nieuwkomer. En welkom is het zeker. Deze gratis service heeft in principe geen beperkingen als het gaat om bestandsgrootte. Het werkt trouwens ook niet met een server waar bestanden op worden gezet om vervolgens door de ander te worden gedownload. Het is een zogenaamde p2p verbinding. Dus beide kanten moeten online zijn om te kunnen versturen. Het is daarbij lekker snel.

Ga naar infinit.io »

AirDrop

AirDrop Mac OS X

Zit je met twee Mac’s in een zelfde netwerk dan kan je eenvoudig AirDrop gebruiken. Als je beide AirDrop hebt geselecteerd, wordt je zichtbaar en kan je bestanden naar de andere computer slepen. Dit is een snelle manier waarbij je niet afhankelijk bent van een externe service.

WeTransfer

WeTransfer

Dit is wel de meest bekende oplossing denk ik. Je kan bestanden van maximaal 2 Gb groot gratis versturen. Een plus versie (€10,-/maand) laat je bestanden tot 10Gb versturen.

Ga naar wetransfer.com »

Google Drive

Google Drive

Je kan Google Drive gebruiken om grotere bestanden te delen. Bij een gmail account krijg je 15Gb ruimte cadeau. Dat wordt verdeeld tussen Gmail en Google Drive. Maar je kan dit dus ook prima gebruiken om grotere bestanden te delen.

Ga naar drive.google.com »

Dropbox

dropbox

Heb je een dropbox account, dan kan je deze, net als Google Drive gebruiken om je bestanden te delen. Standaard krijg je 2Gb. Voor €9,99/maand heb je 100Gb ruimte.

Ga naar dropbox.com »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

2 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
BlogBuzzer (@TheBlogBuzzer)
BlogBuzzer (@TheBlogBuzzer)
8 jaren geleden

Er is een andere dienst veilig genaamd Stuur die u toelaat om grote bestanden te versturen en met extra beveiliging. https://www.securelysend.com

Martin
Martin
9 jaren geleden

Ik gebruik https://bestandje.nl . Deze site heeft wat voordelen, zoals link delen via Whatsapp en zelf-vernietiging van bestanden na downloaden, etc.
Last but not least: Nederlandse site met beste up/download snelheid die je jezelf kan wensen.

Martin.