Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Hoe kan je grote bestanden versturen

14 juli 2014

Een gemiddeld mailprogramma staat je toe om bestanden tot maximaal 5 à 20MB te versturen. Maar wat als je even een filmpje wilt versturen of een groot vormgevingsbestand loop je snel tegen beperkingen aan. Er zijn echter een aantal uitstekende opties als je grote bestanden wilt versturen. Veelal gratis en prima te gebruiken.

Infinit

infinit vergelijking

Dit is een bijzondere nieuwkomer. En welkom is het zeker. Deze gratis service heeft in principe geen beperkingen als het gaat om bestandsgrootte. Het werkt trouwens ook niet met een server waar bestanden op worden gezet om vervolgens door de ander te worden gedownload. Het is een zogenaamde p2p verbinding. Dus beide kanten moeten online zijn om te kunnen versturen. Het is daarbij lekker snel.

Ga naar infinit.io »

AirDrop

AirDrop Mac OS X

Zit je met twee Mac’s in een zelfde netwerk dan kan je eenvoudig AirDrop gebruiken. Als je beide AirDrop hebt geselecteerd, wordt je zichtbaar en kan je bestanden naar de andere computer slepen. Dit is een snelle manier waarbij je niet afhankelijk bent van een externe service.

WeTransfer

WeTransfer

Dit is wel de meest bekende oplossing denk ik. Je kan bestanden van maximaal 2 Gb groot gratis versturen. Een plus versie (€10,-/maand) laat je bestanden tot 10Gb versturen.

Ga naar wetransfer.com »

Google Drive

Google Drive

Je kan Google Drive gebruiken om grotere bestanden te delen. Bij een gmail account krijg je 15Gb ruimte cadeau. Dat wordt verdeeld tussen Gmail en Google Drive. Maar je kan dit dus ook prima gebruiken om grotere bestanden te delen.

Ga naar drive.google.com »

Dropbox

dropbox

Heb je een dropbox account, dan kan je deze, net als Google Drive gebruiken om je bestanden te delen. Standaard krijg je 2Gb. Voor €9,99/maand heb je 100Gb ruimte.

Ga naar dropbox.com »

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
2 Comments
  1. Martin

    Ik gebruik https://bestandje.nl . Deze site heeft wat voordelen, zoals link delen via Whatsapp en zelf-vernietiging van bestanden na downloaden, etc.
    Last but not least: Nederlandse site met beste up/download snelheid die je jezelf kan wensen.

    Martin.

Hoe kan je grote bestanden versturen

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
2