smartphone vakantie londen

Tech tips als voorbereiding op je vakantie

5 min leestijd

Ga je op vakantie? Of je vakantie aan het plannen? Hier een aantal tips om je daarbij te helpen. Zodat je veilig gaat reizen en niet teveel geld uitgeeft aan mobiel internet bijvoorbeeld.

smartphone vakantie londen

Tip 1: Vakantiemelding

Wees creatief. En zet deze een of meer dagen eerder aan om jezelf de gelegenheid te geven om je lijst weg te werken voor je je computer sluit. Maar wees niet te precies. Je weet wel, dieven enzo. Dus kies er bijvoorbeeld voor om alleen aan de mensen in je contactenlijst dit te laten weten.

PS: er zijn online heel wat lijstjes te vinden (hier/hier/hier en meer) met hilarische out-of-office meldingen. Een aantal staan onderaan het artikel. 

Tip 2: Maak een backup van je computer en je smartphone

Je gaat op reis… je weet nooit wat er gebeurt. Zorg dat je smartphone is gebackupped. Meestal door gewoon aan de computer te hangen. Sla bijvoorbeeld je foto’s op in Dropbox (lees uitleg) of Google Drive. Zodat je ze niet hoeft te bewaren op je smartphone.

Tip 3: Zorg dat je ruimte vrijmaakt

Je wilt namelijk foto’s maken, filmpjes. Zorg dat je zoveel mogelijk ruimte hebt gemaakt, zodat je zolang mogelijk mee kan gaan.

Tip 4: Zuinig op je batterij

Zet je bluetooth en wifi verbindingen uit als je deze niet gebruikt op dat moment. Een andere energiegebruiker is het scherm van je smartphone of je tablet. Zet deze laag om zolang mogelijk gebruik te kunnen maken. Ben je echt van plan om meer te gebruiken, minder oplaad-mogelijkheden, schaf dan een extra batterij aan.

Tip 5: Wees zuinig op je data

Zet ook je mobiel internet uit als je het niet van plan bent om te gebruiken of voor te betalen.

Tip 6: Ga naar de MacDonalds!

Een echte toptip om meerdere redenen. Naast af en toe ongegeneerd snacken heb je meestal ook gratis WiFi beschikbaar. Tijd om even je mail te synchroniseren, Facebook bij te werken, foto’s te uploaden. Steeds meer restaurants bieden gratis WiFi aan. Let echter wel op dat je het gezellig houdt hè. Want als je samen uit eten bent hoort je smartphone eigenlijk uit te staan.

Tip 7: Neem een stekkerblok mee

Hoeveel gadgets moet je niet opladen? Zorg dat je twee dingen bij je hebt: een verloop stekker als je in een ander land op vakantie bent. Maar neem ook een stekkerblokje mee, zodat je naast je smartphone ook je tablet, je camera, je ipod en je laptop kunt downloaden.

Tip 8: Spotify en muziek offline

Als je Spotify gebruikt, moet je wel gebruik maken van internet. Toch niet helemaal. Want als je de instelling op je smartphone of je tablet of offline zet, dan kan je je liedjes tevoren al downloaden (lees de uitleg). Zo gebruik je ook geen mobiel internet. Als je andere muziek gebruikt, zorg tevoren dat je de muziek die je wilt luisteren op je smartphone zet.

Tip 9: Boeken

Download een boek app voor je smartphone zodat je, als het bijvoorbeeld een grijze dag is, lekker wat te lezen hebt. Vergeet daarbij de gratis app van de vakantieBieb niet! vakantiebieb.nl »

Tip 10: Download je filmpjes

Neem je bijvoorbeeld je tablet mee, download je filmpjes die je wilt kijken. Je kunt je DVD’s bijvoorbeeld omzetten via het programmaatje HandBrake.

Tip 11: Offline navigatie

Met de laatste update van Google Maps kan je kaarten offline beschikbaar maken (lees de uitleg voor Android). Zo kost het je verder geen mobiel internet. Er zijn ook andere opties die hetzelfde kunnen regelen. TomTom of Navigon zijn daarbij de dure opties.

Tip 12: wachtwoorden

Werk je wachtwoorden bij en zorg dat je ook echt een wachtwoord gebruikt. Je kan bij je iPhone bijvoorbeeld instellen dat je een complexer wachtwoord gebruikt als 4 cijfers.

Heb je nog andere tips? Welkom!

[ba-box background=”#EFEFEF” border=”#CCCCCC” textcolor=”#333333″]

Grappige out-of-office meldingen


“Onze mail server kan momenteel de geldigheid van uw server niet verifiëren. Je bericht is niet bezorgd. Herstart je computer en probeer dit bericht opnieuw te sturen.” (en dan afwachten hoeveel mensen daadwerkelijk een reactie gaan sturen)

“Je ontvangt dit automatische bericht omdat ik momenteel niet beschikbaar ben. Als ik dat wel was, dan zou je waarschijnlijk helemaal niets ontvangen.”

“Het spijt me dat je me nu niet kan bereiken – ik heb vakantie en zit in het buitenland. Mijn baas verwacht me binnenkort weer terug, maar dat zullen we nog zien. Als het echt nodig is zou je ### een bericht kunnen sturen. Zij is trouwens veel beter in al deze zaken.”

“Als er urgente zaken zijn zou je contact kunnen opnemen met mijn secretaresse. Haar nummer begint ook met iets als +31. Mailen schiet bij haar niet echt op. Maar als je haar iets van een magazine geeft zou het wellicht kunnen werken.”

“Ik ben momenteel onderweg voor een sollicitatiegesprek. Als dat niets wordt, dan zal ik reageren. Maar ik weet niet of ik dan nog gezellig ben.”

“Het spijt me dat ik momenteel je mails niet kan verwijderen. Dat zal moeten wachten tot ik weer terug ben van vakantie.”

“Dank voor je bericht. Je staat op positie 489 van de lijst. Dus ergens in de komende 18 weken kan je reactie verwachten.”

“Deze mailbox is van ##/##/## tot ##/##/## gesloten. Alle mailtjes in deze periode worden automatisch vernietigd.”

“Ik ben momenteel op vakantie en zal op ##/##/## weer terug zijn. Als dit een noodgeval is, bel dan 112.”

“Nee, nu zit ik even niet op het kantoor. Maar ik bereid mijn grote come-back voor op ##/##/##. En het gaat helemaal fantastisch worden.”

“Ik ben momenteel niet op vakantie tot ##/##/## en kan u niet antwoorden. Als het kan wachten tot die tijd, zou je je toch afvragen waarom dit mailtje gestuurd is.”

[/ba-box]

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

1 Reactie
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Henkie
Henkie
8 jaren geleden

Mijn tip van de dag:
Sandberg 440-42 of zelfs Ewent EW1218