Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Hoe je wachtwoord je leven kan veranderen

4 juli 2014

Ik kwam een meer dan briljant idee tegen. Zo briljant dat ik denk dat ik het ook ga gebruiken. Het draait allemaal om het wachtwoord dat je gebruikt. Je weet wel, het wachtwoord dat je regelmatig moet wijzigen vanwege veiligheid. Liefst iedere maand zelfs.

wachtwoord computer

Mauricio beschrijft de situatie van een paar jaar geleden waarin hij middenin een scheiding zit. En… door Microsoft Exchange server wordt je om de 30 dagen verplicht je wachtwoord te wijzigen. Hij beschrijft hoe hij besloot om zijn wachtwoord levensveranderend te wijzigen. Kan dat? Jazeker!

Zijn wachtwoord werd een constante herinnering. Een herinnering aan een besluit. Want hij besloot om zijn vrouw te vergeven in plaats van slachtoffer te blijven van de hele situatie.

Zijn wachtwoord werd: “[email protected]

Stel je even voor hè, hoe vaak je je wachtwoord dagelijks moet gebruiken. En iedere keer is het een herinnering aan je besluit. Als je je dag begint, als je terugkom van je lunch. Een maand lang.

Het mooie verhaal is dat Mauricio beschrijft hoe zijn leven langzaam verandert. En lees vooral zelf zijn verhaal. Want ik kan het zeker niet mooier vertellen.

De voorbeelden die Mauricio gebruikt zijn onder andere [email protected] om te stoppen met roken. En [email protected] om zichzelf aan te moedigen te sparen voor een vakantie in Thailand. Het is een mooi verhaal dat begint met de pijn van scheiden. En vergeving. Een nieuw leven starten met een nieuwe liefde. En zijn wachtwoord voor de laatste maand was [email protected]. Supermooi!

Ik heb besloten om dit ook toe te gaan passen. Misschien met dingen die ik graag wil, mijn levensmotto, een gebed, of wat dan ook.

Zeg, doe jij ook mee?!

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
4 Comments
  1. EB

    Ik gebruik verzen uit de Bijbel. Het wachtwoord bestaat uit de eerste letters van de woorden. Als ik mijn wachtwoord intyp moet ik in gedachten dus telkens dat vers uit de Bijbel opzeggen.
    Bijv. AlhGdwdhzezgh!
    Alzo lief had….

  2. Gilda

    Ik gebruik de naam van een Bijbelboek, nummer van het hoofdstuk en de vers. Zo leer ik Bijbelverzen uit het hoofd.

Hoe je wachtwoord je leven kan verandere…

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
4