wachtwoord computer

Hoe je wachtwoord je leven kan veranderen

2 min leestijd

Ik kwam een meer dan briljant idee tegen. Zo briljant dat ik denk dat ik het ook ga gebruiken. Het draait allemaal om het wachtwoord dat je gebruikt. Je weet wel, het wachtwoord dat je regelmatig moet wijzigen vanwege veiligheid. Liefst iedere maand zelfs.

wachtwoord computer

Mauricio beschrijft de situatie van een paar jaar geleden waarin hij middenin een scheiding zit. En… door Microsoft Exchange server wordt je om de 30 dagen verplicht je wachtwoord te wijzigen. Hij beschrijft hoe hij besloot om zijn wachtwoord levensveranderend te wijzigen. Kan dat? Jazeker!

Zijn wachtwoord werd een constante herinnering. Een herinnering aan een besluit. Want hij besloot om zijn vrouw te vergeven in plaats van slachtoffer te blijven van de hele situatie.

Zijn wachtwoord werd: “Forgive@h3r

Stel je even voor hè, hoe vaak je je wachtwoord dagelijks moet gebruiken. En iedere keer is het een herinnering aan je besluit. Als je je dag begint, als je terugkom van je lunch. Een maand lang.

Het mooie verhaal is dat Mauricio beschrijft hoe zijn leven langzaam verandert. En lees vooral zelf zijn verhaal. Want ik kan het zeker niet mooier vertellen.

De voorbeelden die Mauricio gebruikt zijn onder andere Quit@smoking4ever om te stoppen met roken. En Save4trip@thailand om zichzelf aan te moedigen te sparen voor een vakantie in Thailand. Het is een mooi verhaal dat begint met de pijn van scheiden. En vergeving. Een nieuw leven starten met een nieuwe liefde. En zijn wachtwoord voor de laatste maand was Save4@ring. Supermooi!

Ik heb besloten om dit ook toe te gaan passen. Misschien met dingen die ik graag wil, mijn levensmotto, een gebed, of wat dan ook.

Zeg, doe jij ook mee?!

4 reacties

 1. Hanna op 22-08-2014 om 16:26

  Wat een slim idee! 2. Antoinette op 12-07-2014 om 12:11

  Ik las dit vanmorgen in het ND, wat een inspirerend idee! 3. Gilda op 09-07-2014 om 13:43

  Ik gebruik de naam van een Bijbelboek, nummer van het hoofdstuk en de vers. Zo leer ik Bijbelverzen uit het hoofd. 4. EB op 04-07-2014 om 18:21

  Ik gebruik verzen uit de Bijbel. Het wachtwoord bestaat uit de eerste letters van de woorden. Als ik mijn wachtwoord intyp moet ik in gedachten dus telkens dat vers uit de Bijbel opzeggen.
  Bijv. AlhGdwdhzezgh!
  Alzo lief had….