Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Sta voor een groep als Jezus

21 augustus 2014

Jezus pose

Dit is toch wel de meest bekende pose van Jezus: met de armen wijd open, uitnodigend. Het is mooi. Het herinnerd ons ook aan hoe Jezus is: uitnodigend, open voor anderen, je bent welkom, hier moet je zijn, kom dichterbij…

Als je wel eens voor een groep staat, probeer dan te voorkomen om je houding te sluiten. Je weet wel, met  je armen over elkaar. Of op een andere manier de armen voor je buik. De boodschap die je dan eigenlijk afgeeft is: “ik ben bang”, “ik wil hier weg”. Of juist op een andere manier: “luister eens goed ventje, ik zal je precies vertellen hoe het allemaal zit.” Geen van beide is handig om aansluiting met je publiek te maken.

Sta voor een groep als Jezus, zoals de meeste mensen hem herkennen. Met de armen wijd open en uitnodigend. Het geeft rust en vertrouwen bij het publiek. Een belangrijk deel van je boodschap communiceer je met je lichaamstaal, een non-verbale boodschap. Deze Jezus-pose is een hele mooie!

TEXx spreker Jezus pose

Of het nu een onderzoekspresentatie, een spreekbeurt, een degelijke preek of een product presentatie is… Denk aan Jezus. Altijd. Dat is goed voor je. In meerdere opzichten.

De boodschap van Jezus mag je daarbij ook uitdragen. Maar dat even terzijde. Daar heb ik eerder al genoeg van gezegd!

Geïnspireerd door: businessinsider.com » / Foto: depositphotos & TEDx

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sta voor een groep als Jezus

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0