kind op smartphone

TV en internet remmen sociale ontwikkelingen

1 min leestijd

Er is al veel gezegd over de invloed van digitale media op de ontwikkelingen van kinderen. Onderzoekers hebben een groep van 11 en 12-jarigen voor vijf dagen zonder digitale media gelaten. Dus geen Internet, geen smartphone, ook geen TV. Na vijf dagen waren ze meer empatisch, beter in het emotioneel begrijpen van de ander.

kind op smartphone

Natuur- en wetenschapskamp

Dus in slechts een paar dagen is er al een grote vooruitgang in de ontwikkeling, zo bleek uit het onderzoek dat werd gedaan aan de universiteit van Californië, Los Angeles. Dat werd gedaan met een groep van 51 jongens en meiden uit dezelfde school die op een natuur en wetenschapskamp werd gestuurd en een controlegroep van 54 jongens en meiden.

Aan het eind van de week moesten alle kinderen op 48 foto’s aangeven welke emotie werd getoond. Dus blij, verdrietig, boos of bang bijvoorbeeld. Het gaat dan dus over het begrijpen van non-verbale communicatie.

Face-to-face

Hier heb je dan ook direct de achilleshiel te pakken van digitale communicatie. Wat je in de chat zet wordt vaak niet goed geïnterpreteerd. Facebook berichtjes gaan niet altijd goed. Wat nodig is juist de face-to-face communicatie.

Wat mij laat dergelijk onderzoek zien dat het heel gezond is om soms even te unpluggen. En is het niet gek als ouders een beperking zetten op het gebruik van smartphone, internet en TV door hun kinderen.

Bron: telegraph.co.uk »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -