verliefd stelletje bij het strand

Sociale Media en de liefde

2 min leestijd

Hoeveel gebruikers zullen er ondertussen zijn op sociale netwerken? Volgens statista.com waren er begin dit jaar 1.82 miljard gebruikers van sociale netwerken. Dat betekent dat een groot deel van de wereldbevolking online actief is. En het kan niet anders dan dat het zijn invloed heeft op allerlei (misschien wel alle) facetten van het leven. Zeker ook als het gaat om de liefde.

verliefd stelletje bij het strand

Online aanzoeken

Steeds meer aanzoeken worden online gedaan. Instagram is bijvoorbeeld een uitstekend platform daarvoor, lees maar eens dit verhaal “Talking With the Girl Who Accepted an Instagram Marriage Proposal“. Maar ook de andere platforms worden veel gebruikt.

Online leren kennen

Uit een studie (USA) blijkt dat van de stellen die trouwden in de jaren 2005 – 2012 wel 35% elkaar online heeft leren kennen. Oftewel, sociale media heeft invloed op de liefde! En misschien komt het wel dat de huidige sociale media passend zijn bij de drukte van het bestaan. Via sociale media ben je in staat om met elkaar te verbinden en elkaar te leren kennen.

Goed voor je huwelijk

Er zijn natuurlijk allerlei dating websites. En die zijn zeker niet nieuw. Vele van de stelletjes die ik ken hebben elkaar leren kennen via de een of andere datingsite. Het blijkt trouwens dat mensen die elkaar online hebben leren kennen 25% minder kans hebben om te scheiden. Dus zo gek is dat niet! Sociale media zijn dus goed voor je huwelijk! Of mag je dat niet zo zeggen?

Lange afstandsrelatie

De online wereld helpt je sowieso als je op grotere afstand van elkaar bent. Je studeert aan de andere kant van het land, of zelfs in het buitenland. Ideaal is dan de beschikbaarheid van sociale netwerken, Skype, Facetime, WhatsApp en ik weet niet wat meer. Het houdt de liefde gaande, ook al ben je op afstand van elkaar.

Minderen bij begin van de liefde

O ja, een tip voor beginners in de liefde: als je verliefd bent of net begonnen bent met een nieuwe liefde, vermijdt een beetje de sociale media. Want juist het mysterieuze is bij het begin nodig!

Sociale media hebben misschien wel een nieuwe dimensie gegeven aan de liefde. Toch zo gek nog niet hè, die sociale media!

Bron: socialmediatoday.com » / Foto: depositphotos.com

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -