Tech-nieuws week 39

Tech nieuws – week 39

2 min leestijd

Tech-nieuws week 39

Wat viel deze week op in het tech-nieuws? Iedere week praat ik erover op GNR in de rubriek App & Vloed. Het is mijn selectie van interessant nieuws over applicaties, gadgets en ander nieuws uit de tech en reli-tech hoek. Deze week veel gedoe met de iPhone, Google die investeert in de Eemshaven en Amazon die wellicht naar Nederland komt.

iPhone gedoe

Als er één tech-bedrijf in het nieuws is geweest, dan is het Apple wel. En hoe. Ze hebben nog maar net gloednieuwe iPhone gepresenteerd en nu is er iets mis. Alhoewel, dat is natuurlijk altijd de vraag. De nieuwe iPhone 6+ zou te gemakkelijk kunnen buigen als je deze in je broekzak hebt zitten.

Bij dit soort nieuws moet je trouwens ook altijd even in gedachten houden dat concurrerende bedrijven er veel baad bij hebben om gedoe lekker uit te melken. Dus sprongen direct andere bedrijven zoals Samsung er heerlijk bovenop om deze tekortkoming van Apple even te laten zien.

Een tweede ding dat heel vervelend was is dat de software update van iOS (het besturingssysteem van iPhone en iPad) naar versie 8.0.1 de iPhones onklaar kon maken. Snel heeft Apple de update weer ingetrokken en een paar dagen later een nieuwe update beschikbaar gemaakt.

De marketing afdeling van Apple moet overuren hebben gedraaid om alles weer recht te breien!

Google in de Eemshaven

Het Amerikaanse technologieconcern Google gaat investeren in een gigantisch datacenter in de Eemshaven. Dat heeft een woordvoerster van Groningen Seaports dinsdag gezegd. Het gaat echt om een aanzienlijk gedrag.

Google in Eemshaven

Het is trouwens niet vreemd dat technologie bedrijven naar Nederland willen komen, aangezien we een belangrijke internet-hub van Europa zijn. Eigenlijk functioneert Nederland als een groot knooppunt in het internet verkeer.

Amazon naar Nederland?

Dit zijn geruchten die al lang de ronde doen: een van de grootste webwinkels ter wereld zou een Nederlands filiaal openen. Amazon is bekend van de online boekwinkel die gekoppeld is aan hun eigen e-reader, de Kindle. Maar daarnaast is er veel meer te vinden.

Of het gaat gebeuren is nog steeds de vraag. Het NRC maakte er in ieder geval wel weer melding van. Zelf zou ik het prima vinden. Anderen denken Amazon niet goed is voor de interne markt. We zullen het zien.

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -