tech-nieuws week 40

Tech nieuws – week 40

4 min leestijd

tech-nieuws week 40

Wat viel deze week op in het tech-nieuws? Iedere week praat ik erover op GNR in de rubriek App & Vloed. Het is mijn selectie van interessant nieuws over applicaties, gadgets en ander nieuws uit de tech en reli-tech hoek. Deze week: Ello.co (nieuw sociaal netwerl), Nixie (superleuke camera drone) en de Bijbel in Gewone Taal apps (wat is er al te krijgen?).

Ello.co

Wat is Ello.co? Kort gezegd is het een nieuw sociaal netwerk dat graag wilt werken zonder reclames. Momenteel kan je alleen lid worden als je een uitnodiging ontvangt van andere gebruiker. En daarbij, het is nog wel heel erg bèta. Het werkt, maar nog wel krakend hier en daar. En het is nog maar beperkt in mogelijkheden.

Wouter van der Toorn op Ello.co

In hun manifesto maken ze duidelijk wat ze uiteindelijk willen. Ik vat kort samen:

Your social network is owned by advertisers. … We believe that the people who make things and the people who use them should be in partnership. … We believe a social network can be a tool for empowerment. Not a tool to deceive, coerce and manipulate — but a place to connect, create and celebrate life. You are not a product.

Het is een nobel streven. Maar de praktijk zal het moeten uitwijzen. Eerder kwam app.net op als een alternatief voor Twitter. Ik hoor er eerlijk gezegd niets meer over. En of dat lot ook Ello.co beschoren is, dat zullen we moeten zien.

Wil je op weg worden geholpen? Dan verwijs ik je door naar de handleiding van Erik van den Berg: Hoe het sociale netwerk Ello werkt: een handleiding voor beginners » En voor wie het leuk vind, ik ben hier te vinden op Ello.

Nixie

Selfies zijn heel erg in. En dat moet nog handiger kunnen, moeten de bedenkers hebben gedacht van de Nixie. Eerlijk gezegd is de Nixie nog slechts een concept, maar wel een prijswinnende.

Wat is het? Het is een soort mini-camera-selfie-drone die je om je pols kunt dragen en daar vandaan kunt lanceren en weer kunt ontvangen. Voor het idee hebben de bedenkers $50.000,- gekregen van Intel die de “Make it Wearable” contest hield. Ik ben nu al fan!

De Bijbel in Gewone Taal app

Deze week was de Bijbel in het nieuws. Officieel werd de Bijbel in Gewone Taal, een nieuwe vertaling van de Bijbel beschikbaar toen koning Willem Alexander deze overhandigd kreeg. De vraag is: is deze ook al digitaal beschikbaar? Ik zet het in het kort op een rijtje:

bijbel in gewone taal app

  1. Android app Bijbel in Gewone Taal is vanaf 2 oktober 2014 beschikbaar in de Google Play-store. Deze kost €15,99. Direct downloaden »
  2. iOS app (iPhone, iPad) komt eind 2014 pas op de markt. Dus daar moet je nog even op wachten.
  3. Aanschaffen in de BibleOn-app (iOS). Dit is de Bijbel applicatie van o.a. Jongbloed. Dit zal vermoedelijk de enige app zijn waar de Bijbel in Gewone Taal in beschikbaar komt. Dat zal tweede helft oktober gebeuren. Ook hier moet je dan €15,99 betalen om te kunnen downloaden in de app.
  4. Online op debijbel.nl. Heb je de Bijbel in Gewone Taal aangeschaft? Dan heb je er een kaart bij gekregen die je 60 dagen volledige toegang geeft tot een nieuw Bijbel platform. Daar kun je ook de Bijbel in Gewone Taal lezen. Later zal betaald moeten worden voor volledige toegang tot de site (tenzij je lid bent van NBG, dan is het gratis). Ik hoop spoedig een review van deze opvolger van biblija.net te plaatsen.
  5. Als ePub (e-book). Als je ervan houdt om de Bijbel in Gewone Taal als digitaal boek te lezen? Dat kan ook. Bijvoorbeeld via de iBooks Store (iPhone, iPad, Mac) waar hij €19,99 kost. Of je schaft deze aan bijvoorbeeld via boekhandel.org (hier is ie €19,95).

Volgende week weer meer!!

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

2 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Harold Prost
Harold Prost
9 jaren geleden

Ik mis het nieuws dat http://www.biblija.net betaald moet gaan worden nog. Te weinig over bekend?