Tech-nieuws week 41

Tech nieuws – week 41

3 min leestijd

Tech-nieuws week 41

Iedere week praat ik over het laatste tech en reli-tech-nieuws op GNR. Deze week o.a. over onze smartphone verslaving (weet je hoe vaak we gemiddeld per dag op de smartphone kijken!) en Google Streetview in de woestijn.

‘Tieners keren Facebook de rug toe’

Dit is niet de eerste keer dat het wordt gezegd: voor tieners is Facebook een beetje passé. Zeker nu de papa’s en mama’s, opa’s en oma’s ook heel hip Facebook bevolken. Dan wordt het tijd om iets anders te gaan zoeken. Want meekijkende ouders is niet iets wat tieners altijd graag willen.

dislike facebook button

Uit onderzoek van Piper Jaffray (pdf) onder Amerikaanse jongeren is een opvallende trend te zien. In de lente van dit jaar zei 72% van hen dat ze Facebook gebruikte. Nu is dat nog maar 45%.

Waar gaan ze dan naartoe? Bijvoorbeeld Instagram (groeide van 69% naar 76%). Er is niet gevraagd naar Whatsapp, Snapchat e.d., maar het lijkt me heel reëel dat er meer gebruik wordt gemaakt van minder open netwerken. (bron)

Google Streetview Desertview

Heb je altijd al in de woestijn rond willen wandelen? Nou, Google is je vriend. Want check dit dan eens even:

Je kent misschien Google Streetview waarmee je in veel steden (ook Nederlandse steden) visueel kan reizen door de straten (zoals door Amsterdam). Google moet hebben gedacht: daar willen we nog meer van hebben. Dus ze bonden een speciale 360-graden camera op de rug van een kameel om zo een hele bijzondere ervaring te delen. (bron / bron)

Wàt?! Zó vaak?!

Enig idee hoe vaak we gemiddeld op onze smartphone kijken? Hou je vast. Het is wel 1500 keer. Gemiddeld 221 keer per dag. Een gemiddelde gebruiker dus, we hebben het dus niet over de power-users. Het is onderzocht onder 2000 britse smartphone gebruikers.

meisje kijkt op smartphone

Nog een paar interessante gegevens uit het onderzoek (bron):

  • De gemiddelde gebruiker kijkt voor het eerst om 7.31u op zijn smartphone.
  • De meeste mensen checken eerst hun Facebookaccount en persoonlijke mails voordat ze uit bed gaan.
  • De gemiddelde gebruiker kijkt 221 keer per dag op hun telefoon.
  • De gemiddelde gebruiker kijkt dus meer dan 1500 keer per week op hun smartphone.
  • Gemiddeld wordt de smartphone 3 uur en 16 minuten per dag gebruikt.
  • 4 op de 10 gebruikers voelt zich verloren zonder telefoon.

1000 verschillende bijbelvertalingen online

Dat de Bijbel echt niet voorbij is blijkt deze weken wel. De Bijbel in Gewone Taal is in enorm tempo door zijn eerste druk heen. Het Bijbelgenootschap komt met een nieuw bijbelplatform debijbel.nl (wordt 15 oktober officieel gelanceerd). Én deze week meldt het grootste online bijbel platform YouVersion (van de meest gebruikte Bijbel-app) dat er nu al 1000 verschillende Bijbelvertalingen online staan. (bron)

De 1000ste versie Deftera Lfida Dzratawi (XEDNT), de eerste digitale vertaling van het Nieuwe Testament in het Hdi (uitspreken als huh-DEE).

1000 bijbelvertalingen in youversion

 

Download ook de Bijbel-app op bible.com/app

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -