Tech-nieuws week 42

Tech nieuws – week 42

2 min leestijd

Tech-nieuws week 42

Iedere week praat ik over het laatste tech en reli-tech-nieuws op GNR. Deze week o.a. over privacy issues, nieuwe virtual reality brillen en drones die Internet moeten ontsluiten.

Je smartphone wordt Virtual Reality bril

Het lijkt een beetje the-next-big-thing te worden: virtual reality brillen. Een bril met een scherm dicht op je ogen. Zo dicht dat je gevoelsmatig in een film of spel zit bijvoorbeeld. Facebook investeert er trouwens fors in met de Oculus Rift. Deze week kwam een nieuwe speler op de markt: lenzenmaker Zeiss komt met de VR One. Met dit ding maak je van je smartphone een virtual reality bril.

Zeiss VR One

Wellicht zitten we over twee jaar thuis allemaal met onze eigen VR bril op onze eigen TV-show te bekijken, of onze eigen game te spelen. Gezellig tegen elkaar ofzo.

Advies Edward Snoden

Zegt de naam Edward Snoden je iets? Hij is de man die veel geheime diensten slapeloze nachten heeft bezorgd door de geheimen van hun methoden prijs te geven. Want de overheid vind je privacy blijkbaar niet heel belangrijk. En onder het mom van veiligheid verschaffen geheime diensten zichzelf verregaande rechten toe als het gaat om afluisteren en het doorsnuffelen van privé bestanden.

In een recent interview zegt hij dat je in ieder geval weg moet blijven bij Dropbox aangezien zij de bestanden zonder versleuteling opslaan. En ook Google en Facebook hebben het niet zo op met privacy. Op alle sites waar Google Analytics staat (en dat zijn eigenlijk de meeste) kan Google meekijken. En als er een leuk like-knopje op de site is te vinden, dan verzamelt Facebook vrolijk alle historie van je verblijf op Internet. Wil je het niet? Stoppen met die handel! Maar goed, zijn we ondertussen niet te afhankelijk geworden van deze services?

Bekijk het hele interview:

 Internet via drones

Een van de ambitieuze projecten van Facebook is internet.org. Tijdens de Social Good Summit in New York deze week, gaf Yael Maguire (Engineering Director bij het Facebook Connectivity Lab) uitleg van het plan van Facebook om Internet-drones de lucht in te sturen vanaf 2015.

facebook connectivity1

Met deze drones hopen ze Internet op werkelijk iedere plek beschikbaar te maken. Dus ook de uitgestrekte vlaktes in Afrika bijvoorbeeld. Het idee is dat deze drones zelfstandig maanden tot zelfs jaren in de lucht blijven zweven op een enorme hoogte, hoger dan waar normaal vliegverkeer plaatsvindt. Bron: dutchcowboys.nl »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]