coffee copter

Tech nieuws – week 44

1 min leestijd

coffee copter

Iedere week praat ik over het laatste (reli-)tech-nieuws op GNR. Deze week over onveilige openbare Wifi, een nieuwe Facebook app (Rooms) en een koffie drone.

Onveilige Wifi netwerken

Wat is het gemakkelijk hè, dat gratis internetten in bijvoorbeeld de McDonalds of het lokale caféetje. Veel Nederlanders zijn zich nog onvoldoende bewust van het gevaar van het gebruik van onbeveiligde netwerken. Daarom is de overheid deze week begonnen met een nieuwe campagne om te wijzen op de risico’s. Op de website veiliginternetten.nl is meer informatie te vinden.

Wifi in restaurant

Eerder schreef De Correspondent al een ontluisterend artikel over wat je allemaal wel niet prijs geeft als je inlogt op een openbaar netwerk.

Coffee Copter

Te lui (of te druk) om naar de koffiemachine te lopen? Of de koffiemachine is niet lekker genoeg, maar in de koffiebar maken ze echt fantastische koffie? Ontwikkelaars van het Amsterdamse A-lab heeft het idee opgepakt en komt met de ‘Coffee Copter’. Zo wordt de koffie bij je aan het bureau bezorgd.

Lees meer over de Coffee Copter op coffeecopter.com »

Anoniem chatten met Rooms

Het voelt of Facebook weer terug gaat naar oude tijden met een nieuwe anonieme app Rooms. Het is een app die draait om chatrooms. Anonieme chatrooms. Je hebt er zelfs geen Facebook-account voor nodig. Dus je kan er helemaal anoniem gebruik van maken. Of het allemaal wat gaat werken, ik heb geen idee.

rooms facebook

De app is momenteel nog alleen in de US beschikbaar. Meer info op rooms.me »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -