copy nbv tekst

Lees NBV online (en zo kopieer je de tekst)

3 min leestijd

Eindelijk kan je weer de Nieuwe Bijbelvertaling lezen op een vrij toegankelijke website. Door het verwijderen van NBV uit YouVersion (en daarmee van bible.com) èn het verwijderen van biblija.net (neerlandsch meest gebruikte Bijbelsite) door het Nederlands Bijbelgenootschap zaten veel bijbelliefhebbers met de handen in het haar.

Nu heeft het NBG weer wat goed gemaakt door de NBV wèl vrij benaderbaar te maken op bijbelgenootschap.nl/nbv. Dat is een goede stap. Maar waarom ze nu een no-copy-script in hebben gebouwd, dat begrijp ik dan weer niet. En ook, wat je normaliter doet, een URL kopiëren als verwijzing, dat werkt dus ook niet.

Zo kopieer je de NBV-tekst

Wil je gewoon wel bijbeltekst van bijbelgenootschap.nl/nbv kopiëren voor bijvoorbeeld in je preekaantekeningen of volgende blog? Volgens gebruikersvoorwaarden zullen sommige sites zeggen dat je de tekst niet mag kopiëren. Wil je tekst echter wel kopiëren van een pagina waarbij dat door een script wordt geblokkeerd? Zodat je de tekst kan kopiëren en plakken in plaats van het moeten overtypen? Gebruik dan een extensie in de browser (Chrome of Firefox) die de beperking dat je de rechter-muisknop niet kan gebruiken weer opheft.

  • Chrome: Allow Copy  extensie »
    PS: vergeet niet te klikken op “allow copy” knop in je browser, anders doet ie het nog steeds niet
  • Safari: JavaScript Blocker »
    PS: dit script kan natuurlijk meer javascripts blokkeren dan alleen het copy-protection-script, maar je kunt er zo wel mee werken. Je moet even opzoek naar het juiste script en deze blokkeren.

Misschien is het handiger om (zolang het kan) jongerenbijbel.nl of willibrordbijbel.nl te gebruiken.

Een andere oplossing is om de tekst als .pdf te printen. Daar kan je netjes de tekst uit kopiëren.

PS: nog handiger is gewoon de NBV aan te schaffen in de OliveTree Bijbel app. Dat is de mooiste app voor alle verschillende platforms, zoals o.a. iPad en Mac

[itunes url=”https://itunes.apple.com/app/bible/id332615624″/] [itunes url=”https://itunes.apple.com/nl/app/bible-study/id472790630″/]

Zo kopieer je de URL

Ze hebben het echt niet fijn ingebakken. Want normaliter deel je eenvoudig je tab of de URL uit je browser. Waarom ze dit nu weer hebben afgebakend… :( Nou ja, laat maar zitten. Het linkje voor delen zit onder de menu-tab. Zie screenshot hieronder.

kopieren link verwijzing nbv

Persoonlijke opmerking: ik weet niet of het handig is naar deze site te linken. Aangezien het beleid van het NBG momenteel nogal springerig is. Dat wordt vooral citeren (let op, officieel mag je dat maar zeeeeeeeer beperkt doen) of een andere vertaling gebruiken.

Gebruik debijbel.nl

De site debijbel.nl is uitsluitend te lezen met een verplichte inlog. En zeer beperkt als je een gratis account neemt. Ook daar kan je de Bijbeltekst niet kopiëren als je niet een betaald account hebt. Dat hoort blijkbaar bij de pro-features (pfff). Het NBG heeft deze site dan ook als ‘service voor de leden’ gemaakt. Ik zal er maar verder niet over uitweiden.

Anyway, ook op debijbel.nl kan je dezelfde scripts gebruiken om deze kopieer blokkade op te heffen.

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

13 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marten Dek
Marten Dek
6 jaren geleden

Ooit kocht ik voor €100 een cd met veel bijbels er op van NBV die stond op mijn PC maar met w 10 niet meer. Wel via een cd speler. Maar de NBV wilde ik ook kopen maar lukt nog niet. Waarom ???? Toch een bedrijf geworden die moet verdienen.???? Nu hebben zij daar ook niet de Sabbatwaar Jezus Heer van is. Jezus geloven en niet doen wat Jezus vraagt. Markus 7:7 Tevergeefs eren zij… Lees verder »

Philippina
Philippina
6 jaren geleden

Sorry hoor, voor een bijbel betaal je bij de boekhandel toch ook gewoon?

Karin Joan
Karin Joan
6 jaren geleden

Hartelijk dank!!! Ik was zo verbaasd en begrijp echt niet waarom een bijbelvertaling niet gekopieerd kan worden en dus niet verspreid kan worden. Dat was toch JUIST de bedoeling van Gods woord?! Copyrights op een BIJBEL!??! volgensmij heeft alleen God dat! En verder zijn we allemaal plagiaten (yeaah!!) Nu kan ik toch deze digitale bijbel gebruiken om snel een tekst te delen en daarmee te delen dat God van iemand houdt en voor haar wil… Lees verder »

At Ipenburg
At Ipenburg
8 jaren geleden

Van harte met het bovenstaande eens. Staat er in de bIjbel niet een tekst: “Om niet heb je ontvangen; om niet geef je?” Ik vind het onbegrijpelijk dat je de Bijbel afschermt en voor een volledig gebruik een contributie eist van € 25 per jaar. Hetzelfde geldt overigens ook voor het Nieuwe Liedboek: geen digitale toegang, geen mogelijkheid de muziek en de liederen in een liturgie te copiëren of in een dienst via een beamer… Lees verder »

Jaap
Jaap
Antwoord aan  At Ipenburg
8 jaren geleden

Tja, ook in de kerk geldt (en terecht): professionals moeten ervan leven, dus professionals (zoals vertalers) kosten (meer) geld. Tenzij je graag naast je bijbeltekst wilt zien flipperen op welk merk schoenen je laatst hebt gegoogled.

lydia kool
lydia kool
9 jaren geleden

Helaas lukt het mij ook niet. Laten we commentaar geven op de bal en niet de speler. We kennen de tegenstander die geen eenheid wil maar daar heb ik een wapen tegen in de bikble gevonden Zegenen en van harte vanuit Zijn vergevende kracht. en ik mag in Jezus naam de macht van de tegenstander binden. Zodat de websitemakers niet belemmerd wordem in hun taak. Jullie ook allen Gods zegen.

paulthetallest
paulthetallest
9 jaren geleden

http://bijbel.hispage.nl/ gebruik anders deze. 4 vertalingen naast elkaar gratis. Raar dat Gods woord bijna niet meer vrijelijk te benaderen is. We moeten Gods woord toch verspreiden. Wat voor mega stomme actie is het dan!! “Om niet hebt U het ontvangen, geef het om niet!”

Alexander Veerman
Alexander Veerman
9 jaren geleden

Dank je wel Wouter! Ik kon de teksten ook niet meer kopiëren, met deze app wel. Jammer dat de Bijbel digitaal zo moeilijk toegankelijk wordt gemaakt.

Pieter Verrips
Pieter Verrips
9 jaren geleden

Ik kan op https://www.bijbelgenootschap.nl/nbv/ gewoon tekst selecteren en dan met de rechtermuisknop kopiëren. Ik werk met Firefox.

De site is typisch weer een voorbeeld dat men de meest geavanceerde (ajax-)techniek gebruikt zonder ermee rekening te houden of het wel praktisch is voor de gebruikers.

Fokke Zandbergen (@FokkeZB)
Fokke Zandbergen (@FokkeZB)
9 jaren geleden

Ook lekker irritant dan bijbelgenootschap.nl/nbv geen fuzzy URLs meer ondersteund zoals Biblija deed en bijbel.net (zie vorige comment) dus ook.

bijbelgenootschap.nl/nbv/john/1/

Hoe moet ik in NBG-naam nu bijbelverwijzingen in teksten (zoals op dagboek.vbgroningen.nl) automatisch linken aan de juiste URL? Ik hoop dat bijbel.net nog lang blijft werken en het NBG ondertussen uit de middeleeuwen komt.

Fokke Zandbergen (@FokkeZB)
Fokke Zandbergen (@FokkeZB)
9 jaren geleden

Op willibrordbijbel.nl / bijbel.net proberen ze de directe link naar teksten ook af te schermen, maar je kunt desondanks deze als volgt in de URL meegegeven:

http://www.bijbel.net/wb/?jump=Rom+1