cursus.ikzoekgod.nl-landing

Tech nieuws – week 47

2 min leestijd

Iedere week praat ik over het laatste (reli-)tech-nieuws op GNR. Deze week over online geloofscursussen, een pilletje voor je smartphone, extra veilige Whatsapp en waarom Google Glass nu nog steeds niet voor consumenten beschikbaar is.

Cursussen over God, Jezus en de Bijbel

cursus.ikzoekgod.nl

We zijn best erg trots bij IkzoekGod.nl nu we een spiksplinternieuwe leeromgeving hebben gelanceerd. De eerste twee cursussen die erin zitten zijn een volledig vernieuwde WaaromJezus-cursus en herschreven StartersBijbel-cursus. De WaaromJezus-cursus is soort online Alpha-cursus waarbij je als deelnemer wordt begeleidt door een persoonlijke e-coach. De StartersBijbel-cursus kan je helemaal zelfstandig doen en is bedoeld voor mensen die graag met de Bijbel willen beginnen maar het toch ingewikkeld vinden.

Er zijn een aantal nieuwe cursussen in voorbereiding. Dus in de komende maanden zullen meer dingen gaan komen voor mensen die meer willen weten over God, Jezus, de Bijbel, geloof en nog veel meer belangrijke dingen.

Een pilletje voor je smartphone

Mini Power

Grootverbruikers van smartphones weten dat de huidige smartphones één belangrijke ergernis hebben: de batterij gaat soms zo verrekte kort mee. Zeker als je een hele dag zitten te appen, facebooken, internetten, mailen en twitteren. O ja, en foto’s maken natuurlijk met ondertussen op de achtergrond Spotify aan. Je kan een extra accu meenemen. Die zijn er best veel. Nu is er ook een milieuvriendelijke wegwerp accu die je als een soort pil inplugt om je te redden als je smartphone echt bijna stopt. (bron)

WhatsApp wordt veiliger

Whatsapp

Laatst was er nog best wat ophef over de veiligheid van berichten-apps. Zo zouden de apps allerbelabberdst worden beveiligd. WhatsApp gaat daar wat aan doen. Ik denk ook zeker om dit image te verbeteren. Dat doen ze met de hoogste vorm van encryptie van de berichten. Dus als een bericht wordt verstuurd kan deze niet meer (zomaar) worden afgeluisterd. Voorlopig is het alleen voor de Android app geïmplementeerd en zullen andere platforms (zoals iOS en Windows Phone) nog even moeten wachten. (bron)

Google Glass wordt het nog even niet

Google Glass

Er was een tijd dat we allemaal zaten te wachten op het moment dat Google Glass normaal beschikbaar zou zijn voor consumenten. Maar het is nog steeds niet zover. En het is de vraag wanneer dat wel zal gaan gebeuren. De berichten nu zijn dat pas ergens in 2015 zal gaan gebeuren. Het lijkt er wat mij betreft op dat Google Glass vooral een device is waar Google veel ervaring van draagbare gadgets opdoet om deze vervolgens te gaan toepassen in een volgende generatie gadgets. We zullen het zien. Maar voorlopig dus nog niet. (bron)

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -