kerstman knielt bij kribbe met kindje jezus kerst

De kribbe vind je natuurlijk met Google Maps

1 min leestijd

Een Engels warenhuis deed onderzoek naar hoe kerst leeft bij kinderen. 1000 kinderen in de leeftijd van 5 tot 12 kregen in Londen een paar meerkeuze vragen voorgelegd zoals: Wie was Jezus Christus? a) Een voetballer voor Chelsea, b) Zoon van God, c) TV presentator d) X Factor deelnemer e) Een astronaut. 20% koos antwoord a.

kerstman knielt bij kribbe met kindje jezus kerst

Een kwart van de kinderen denkt dat de schaapherders de kribbe wisten te vinden dankzij Google Maps. Want ja, zo vind je tegenwoordig toch overal de weg? Trouwens, 1 op de 4 kinderen denkt dat Jezus in een kerk werd geboren en 1 op de 10 kinderen denkt dat Rudolph het rendier er ook bij was.  Eenderde denkt dat Jezus op de zuidpool werd geboren (net als de kerstman) en de helft denkt dat we met kerst de verjaardag van de kerstman vieren. 15% van de kinderen denkt dat de drie wijzen aan Jezus een toverstokje, een tiara en vleugeltjes hebben gegeven.

Er is nog veel te vertellen over kerst. Een heel klein beginnetje staat bijvoorbeeld op ikzoekgod.nl/kerst » Voor kerken een mooie uitdaging om de relevantie van het verhaal van Kerst te blijven vertellen en het niet gewoon maar ‘aan de heidenen over te laten’ :)

Bron: mirror.co.ukdailymail.co.uk

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -