gadgets in bed

Tech nieuws – week 49

2 min leestijd

Iedere week praat ik over het laatste (reli-)tech-nieuws op GNR. Deze week over gadgets in de slaapkamer (of toch maar niet), Facebook gebruikersvoorwaarden en een enorme hack bij Sony.

Gadgets in de slaapkamer

Of toch maar niet? Misschien zijn al die gadgets niet altijd helemaal gezond. Zeker niet als ze je slaap en je liefdesleven verstoren. Naast het licht op je ogen (die je uit de slaap kan houden) gaat het vooral over de aandacht die je voor je partner hebt (of niet). Wees eerlijk, als je eenmaal begint met facebooken, dan heb je geen onverdeelde aandacht meer.

gadgets in bed

Een studie die vorige maand in The International Journal of Neuropsychotherapy laat zien dat als een persoon met een relatie op een of andere manier technologie gebruikt (een gadget, of iets anders) je partner zich genegeerd of onzekerder voelt. Het schept op allerlei manieren afstand. Bron: nytimes.com »

Gebruikersvoorwaarden Facebook

Op Facebook al heel wat keren voorbij zien komen met een of ander statement om Facebook te vertellen dat je niet akkoord gaat met hun voorwaarden.

Facebook gebruikersvoorwaarden

Want wat is er aan de hand? Nou, doordat je gebruik maakt van Facebook moet Facebook ook de rechten hebben om je posts te publiceren. Zo niet, dan kan je Facebook niet gebruiken. Logisch, want anders ziet niemand iets. Het statement dat trouwens de ronde gaat is een hoax (lees even verder op volkskrant.nl). Oftewel, er is niets nieuws (of in ieder geval weinig nieuws) onder de zon.

Je kunt de voorwaarden accepteren. Je kunt je privacy-instellingen aanpassen. Maar doe je dat niet en ben je het er fundamenteel mee oneens, dan houdt het op, dan moet je van Facebook af. En ik denk niet dat veel mensen dat willen”, zegt internetjurist Arnoud Engelfriet in de Telegraaf.

Mega hack bij Sony

Sony heeft enorm veel last gehad met een bedrijfsbrede hack die alle computers gegijzeld hield. Op alle schermen werd de tekst “Hacked by #GOP” vertoond.

Sony_Hacked_By_GOP_Employee_Screenshot

Niet veel later stonden de films Fury, Annie, Still Alice en Mr. Turner namelijk online. Drie van die films zijn trouwens nog niet eens te zien in de bioscoop. Sommigen vermoeden dat Noord-Korea hierachter zou zitten, maar goed, we weten het niet. De oorlog is wel weer begonnen. En online criminaliteit en veiligheid blijft toch een groot thema. Meer op big.nl »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -