Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Ruimte in high definition

9 januari 2015

In 1995 maakte de Hubble telescoop een fantastische opname van de “pillars of creation” (pijlers van de schepping), onderdeel van de “adelaarsnevel” (ongeveer 6500 lichtjaar bij ons vandaan). En om dat jubileum te vieren heeft de ruimteorganisatie NASA de mooiste foto uit de ruimte opnieuw laten maken.

Pijlers van de schepping

Klik voor een hoge resolutie

Wat ontzettend gaaf en indrukwekkend is die grote ruimte. Ik geniet ervan, want bevatten kan ik het niet. Het maakt veel vragen los die gaan over het ontstaan van het bestaan, het leven. Wat is de mens in dit grote geheel. Wie ben ik in deze immense grootsheid. Wie kan ons nog terugvinden met onze planeet aarde als het zo enorm is?

Andromeda Galaxy

Een tweede foto die NASA heeft gemaakt is een hele hoge resolutie afbeelding van de Andromeda Galaxy (klik door voor de hoge resolutie hiervan).

Deze foto’s zijn de eerste die zijn gepresenteerd in Hubble‘s jubileumjaar 2015. Op 24 april is het 25 jaar geleden dat de ruimtetelescoop werd gelanceerd.

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ruimte in high definition

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0