Pijlers van de schepping

Ruimte in high definition

1 min leestijd

In 1995 maakte de Hubble telescoop een fantastische opname van de “pillars of creation” (pijlers van de schepping), onderdeel van de “adelaarsnevel” (ongeveer 6500 lichtjaar bij ons vandaan). En om dat jubileum te vieren heeft de ruimteorganisatie NASA de mooiste foto uit de ruimte opnieuw laten maken.

Pijlers van de schepping

Klik voor een hoge resolutie

Wat ontzettend gaaf en indrukwekkend is die grote ruimte. Ik geniet ervan, want bevatten kan ik het niet. Het maakt veel vragen los die gaan over het ontstaan van het bestaan, het leven. Wat is de mens in dit grote geheel. Wie ben ik in deze immense grootsheid. Wie kan ons nog terugvinden met onze planeet aarde als het zo enorm is?

Andromeda Galaxy

Een tweede foto die NASA heeft gemaakt is een hele hoge resolutie afbeelding van de Andromeda Galaxy (klik door voor de hoge resolutie hiervan).

Deze foto’s zijn de eerste die zijn gepresenteerd in Hubble‘s jubileumjaar 2015. Op 24 april is het 25 jaar geleden dat de ruimtetelescoop werd gelanceerd.

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -