Hololens Microsoft

Tech nieuws – week 4

2 min leestijd

Iedere week praat ik over het laatste (reli-)tech-nieuws op GNR. Deze week over een holografische bril van Microsoft, wachtwoorden die je ècht niet moet gebruiken, een virtueel vriendje op bestelling en ons vertrouwen in Google.

Holografische bril van Microsoft

https://www.youtube.com/watch?v=aThCr0PsyuA

Microsoft heeft Windows Holographic onthuld; een virtualreality-platform voor Windows dat hologrammen toevoegt aan de ‘echte wereld’. Ook heeft Microsoft de ‘holografische computer’ Hololens onthuld; een soort virtualrealitybril waarmee gebruiker hologrammen in de echte wereld kunnen zien en manipuleren. Microsoft werkte bij de ontwikkeling van de bril onder meer samen met Jet Propulsion Laboratory, dat robots maakt voor NASA. nu.nl »

Slechtste wachtwoord 2014

wachtwoord computer

Weet je wat het slechtste wachtwoord van vorig jaar was? 123456. Er is een lijst gemaakt van de 250 meest gebruikte wachtwoorden. En deze wachtwoorden zijn echt not-done. Aangezien ze met een eenvoudig script allemaal even gecheckt kunnen worden. Dus zo kunnen hackers automatisch proberen op je website, email of sociale media account in te loggen. Dit is de top 10 meest voorkomende wachtwoorden:

1 123456
2 password
3 12345
4 12345678
5 qwerty
6 1234567890
7 1234
8 baseball
9 dragon
10 football

dutchcowboys.nl »

Virtueel vriendje

invisiblefriend.com

Voor $24,99 per maand kan jij een onzichtbaar vriendje hebben. Inclusief tekst berichtjes, chats, telefoontjes en handgeschreven brieven. Je kan zelfs een heel verhaal maken van hoe je elkaar hebt leren kennen etc. Is het een teken aan de wand van ons handicap om gewoon relaties op te bouwen in een snelle wereld die altijd verbonden is. Maar toch niet zo verbonden? mashable.com »

We vertrouwen Google meer dan de krant

google-nieuws

Dat blijkt tenminste uit een onderzoek onder 27.000 mensen. Online zoekmachines lijken je meer controle. Je kan zelf checken wat de bronnen zijn, wat verschillende bronnen zeggen. Google voelt voor de mensen trouwens ook meer betrouwbaar dan traditionele media zoals krant, radio en TV. De zoekmachine is zeker daarin ook handig, aangezien je daarin bijvoorbeeld ook kan zoeken op updates van het laatste uur of de afgelopen dag. digitaltrends.com »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -