The researchers compared the language of tweets and CDC data on a county-by-county level.

Tech nieuws – week 5

2 min leestijd

Iedere week praat ik over het laatste (reli-)tech-nieuws op GNR. Deze week over klaagtweets, een blinde vrouw die haar baby kan zien, samen bidden met je smartphone en zelfrijdende auto’s op de snelweg in Gelderland.

1. Klaagtweets zijn gevaarlijk

Het risico op hart- en vaatziektes in de buurt is te voorspellen door te kijken naar de hoeveelheid ‘klaagtweets’ in de regio. Onderzoekers van de universiteit van Pennsylvania vonden een sterke correlatie tussen klaagtweets en de risico’s op hart- en vaatziektes per regio.

The researchers compared the language of tweets and CDC data on a county-by-county level.

The researchers compared the language of tweets and CDC data on a county-by-county level.
Credit: Image courtesy of University of Pennsylvania

De onderzoekers analyseerden zo’n 146 miljoen tweets waarvan de locatie van de tweeter bekend was op emotionele trefwoorden. Tweets met negatieve uitingen varierend van haat, schelden, maar ook negatieve uitlatingen over gezondheid, werk en familie werden gerubriceerd als risico, terwijl positieve taal zoals ‘vrienden’ en ‘geweldig’ een beschermende rating kregen.  Bron: bright.nl / sciencedaily.com »

2. Blinde vrouw kan haar eigen baby zien

https://www.youtube.com/watch?v=e9crPvfcEy4

Stel, je bent als kind blind geworden en hebt verder je hele leven niet kunnen zien. Met nieuwe technologie kan deze vrouw nu zien. De speciale eSight bril ($15.000,- per stuk) is zij in staat om haar eigen baby te zien. Het is het eerste levende wezen dat ze ziet nadat ze als 11 jarig meisje blind is geworden. Prachtig waar nieuwe technologie aan kan bijdragen! Bron: slashgear.com »

3. iPray2day is succesvol

[appstore id=905358492]

Eerlijk gezegd is de applicatie niet heel erg mooi… Maar om een succesvolle religieuze applicatie te lanceren hoef je niet per se iets moois te maken. Maar een waar veel hart en ziel in zit. De drijvende kracht achter de gebedsapplicatie is dominee Ron van der Spoel. Al duizenden mensen hebben de applicatie geïnstalleerd. Wat doet de app? Simpel en goed brengt de app iedere dag een gebedsonderwerp. Persoonlijke punten en punten die door verschillende christelijke organisaties worden aangedragen. Mooi! Ga naar ipray2day.nl »

4. Gelderland krijgt dit najaar proef met zelfrijdende auto’s

zelfrijdende-auto-zonder-stuur-eind-2015-gelderse-weg

In december 2015 rijdt de eerste zelfrijdende auto zonder stuur op de openbare weg in Gelderland. Een wereldprimeur. Gedeputeerde Staten hebben op 27 januari 2015 groen licht gegeven voor een proef met twee zelfrijdende voertuigen die van station Ede-Wageningen naar de campus in Wageningen rijden. Het is de eerste keer dat auto’s zonder stuur en chauffeur tussen het verkeer op de weg rijden. Bron: gelderland.nl »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -