Jezus verschijnt vandaag

Jezus! is verschenen

2 min leestijd

Als een duiveltje duifje uit een doosje was hij daar: een magazine over Jezus in de kiosk. Onder de titel “Jezus!”. Sommige mensen zijn nog aan het bijkomen van de schrik. Anderen van enthousiasme. Een ding is zeker: Jezus maakt nog steeds wat los.

Jezus verschijnt vandaag

Wat het blad in ieder geval doet is het iedereen een beetje lastig maken. Want je moet wel reageren. Of je het tof vindt of niet. Of je het vindt kunnen of het spottend vind. Er is in ieder geval een levendige discussie losgebarsten op bijvoorbeeld de Facebook pagina van de EO (check het draadje maar, al is dat niet mijn advies). Aan de andere kant is er ook waardering. Voor lef, voor het onverwachte.

Vanmorgen stond als eerste een groot verhaal in de NRC Next. Verder is er veel aandacht in de pers. En vanavond (vrijdagavond 6 februari) zitten verschillende schrijvers aan het bijzondere Magazine in RTL Late Night.

Jezus! in NRC Next

Jezus! in NRC Next

Lees het zelf via Blende »

Laat het maar even gebeuren zou ik zo zeggen. We zijn nog lang niet over deze Jezus uitgepraat. En de komende dagen kan je niet helemaal om hem heen. Je moet reageren. Bewust of onbewust. Je vind iets van hem. Of van die man op een glossy die naar hem vernoemd is. En hij past meestal niet in het plaatje. En alleen al dat… zou een mooi resultaat zijn van dit gedurfde project: antwoord proberen te vinden op de vraag: “En jij, wat vind jij van hem?”

En deze… moet je even lezen:

https://twitter.com/creatov/status/563688862611161088

PS: je kan het magazine ook bij bol.com bestellen »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -