Tech nieuws – week 6
Iedere week praat ik over het laatste (reli-)tech-nieuws op GNR. Deze week over een app waarmee studenten gratis eten kunnen verdienen, Facebook soldaten, de paus op een wereldwijde Google Hangout en scholen waarschuwen voor de Secret App.
1. Gratis eten, als je je smartphone op slot laat
Studenten kunnen gratis maaltijden verdienen door hun smartphone niet aan te raken tijdens colleges. Een ander voordeeltje is korting op boeken. Duizenden studenten in de Verenigde Staten kunnen punten verdienen door hun smartphone niet te ontgrendelen tijdens colleges, zo meldt The Verge. Daar is wel een app voor nodig die dat gedrag monitort, Pocket Points geheten. Bron: webwereld.nl »
2. Facebook soldaten in Britse leger
Het Britse leger is bezig om een aparte divisie van het leger op te richten die gespecialiseerd is in… Facebooken. Het gaat over zogenoemde non-lethal-oorlogvoering. De soldaten zullen worden getraind voor de cyberoorlog. Daarbij zullen ze zich richten op het gebruiken van sociale netwerken om oorlogen te voeren in ons informatie tijdperk. En ze moeten goed ingevoerd zijn in de journalistiek. Er zullen uiteindelijk wel 1500 soldaten onderdeel uitmaken van deze divisie. Bron: The Guardian & Volkskrant »
3. De paus op Google Hangouts
Dat paus Franciscus niet vies is van nieuwe technologie is niet nieuw. Zo noemde hij het internet een geschenk van God en vond het prima om te poseren met tieners om een selfie te maken. Vandaag is de paus voor de tweede keer te vinden op Google Hangouts, waar hij in gesprek gaat met kinderen uit Brazilië, India, Spanje en de Verenigde Staten. Vanaf 16:00 uur kan je dat zelf volgen via youtube »
4. Scholen waarschuwen ouders voor Secret-app
Hartstikke populair is-ie: de app Secret, waarmee je anoniem geheimen kunt delen. Veel middelbare scholieren hebben de app, maar drie scholen in Baarn en Soest en een school in Amersfoort luiden de noodklok. De app wordt namelijk ook gebruikt om te pesten. De scholen hebben alle ouders van de drie scholen een brief gestuurd. “Afgelopen week hebben we opgemerkt dat het gebruik van deze app onder onze leerlingpopulatie is toegenomen”, zo schrijven de directeuren. Bron: rtlnieuws.nl »
5. Appen en bellen op fiets niet verboden
Er komt geen verbod voor bellen en appen op de fiets. Afgelopen september stuurde Tweede Kamerlid Sander de Rouwe (CDA) een voorstel om fietsers meer aansprakelijk te stellen voor ongelukken. Wie met één hand aan het stuur fietst om te kunnen bellen en whatsappen en daardoor een ongeluk veroorzaakt, zou de schade volledig moeten betalen. Nu komt nog tenminste 50% voor rekening van de automobilist. Begin februari heeft minister Schultz van Verkeer en Waterstaat in een brief aan de Tweede Kamer weten dat ze niet van plan is de regels aan te passen. Lees meer op iCulture.nl »
Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.
PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!
[yarpp]