hecknology_fast_banner

Tech nieuws – week 8

3 min leestijd

Iedere week praat ik over het laatste (reli-)tech-nieuws op GNR. Deze week over wie je Facebook account beheert na je dood, sociale media in de vastentijd en een augmented reality bril van Sony  en een harde schijf gebaseerd op DNA.

Facebook nadat je bent overleden

Een vraag waar je misschien nog nooit over hebt nagedacht, maar wat gebeurt er met je Facebook account als je dood bent? Nu kan je dat gaan vastleggen. Tenminste, als je in de USA woont. Het zal later waarschijnlijk ook in de rest van de wereld kunnen. Maar deze zaken zijn ook steeds belangrijker in onze wereld. Hoe ga je om met je accounts etc.

facebook na je dood

Misschien is het goed om sowieso aan iemand die je vertrouwt (of gewoon je partner) de belangrijkste wachtwoorden te geven. (bron theverge.com »)

Sociale media in de vastentijd

Het is steeds belangrijker dat we delen waar we van gaan vasten in deze digitale tijd. Zelf denk ik dat je het vooral zelf moet regelen. Je kan sociale media vasten om je op andere zaken te concentreren. Maar je kan ook je voornemen om in deze tijd voor Goede Vrijdag en Pasen juist actief je geloof te delen via sociale media. O ja, en tijdens Aswoensdag (waarop veel katholieken een askruisje gaan halen, het begin van de vastentijd) was een bijzondere hashtag in de omloop: #ashtag.

hecknology_fast_banner

In sommige kerken (hier) wordt zelfs iedereen uitgedaagd om te vasten van sociale media. Ik zou zeggen: kies het goede. En denk aan de motivatie. Als je verslaafd bent aan sociale media moet je niet vasten, dan moet je gewoon afkicken.

Sony met Google Glass alternatief

Zoals eerder gemeld wordt de huidige Google Glass gestopt. We zullen de ontwikkelingen met deze futuristische bril (een extra schermpje op je hoofd) vast in toekomstige producten terugvinden. Maar andere fabrikanten proberen er zeker ook tussen te komen. Zo liet Microsoft al de HoloLens zien.

https://www.youtube.com/watch?v=Bx7O_h09HKA

Nu komt Sony met een augmented reality bril op de proppen. Of ik het mooi vind? Nou nee. Maar het geeft aan dat de strijd nu wel is losgebarsten. (Bron engadget.com »)

Alle data van de wereld in een DNA drive

Wetenschappers zeggen dat alle data uit de wereld zou passen op een harde schijf ter grote van een theelepeltje die gebaseerd is op DNA. DNA is een biochemisch macromolecuul dat fungeert als belangrijkste drager van erfelijke informatie in alle bekende organismen en virussen. Dus informatie.

dna

Het is nu nog allemaal bijzonder prijzig, maar in de komende jaren zal het betaalbaar worden. En kan je het voorstellen dat je met een harde schijf ter grote van speldenknop werkelijk alles altijd zou moeten kunnen opslaan? (Bron qz.com »)

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -