bijbel-smartphone

Smartphone in de kerk? Super handig!

2 min leestijd

Jazeker, het is echt superhandig om de smartphone in de kerk te gebruiken! Want ik heb altijd alle vertalingen bij de hand inclusief naslagwerken en kan zelfs checken of wat de dominee zegt wel klopt. Dat doen steeds meer luisteraars trouwens (dominee, hou hier rekening mee!). Ook kan ik eenvoudig notities bijhouden, bijbelteksten onderstrepen of bladwijzers plaatsen.

bijbel-smartphone

Tegenwoordig kan je met de Bijbel app van YouVersion prachtige plaatjes maken van Bijbelteksten die je kan delen in de verschillende sociale media netwerken.

Voor de jongere generatie is het ook handig, want geloof me, een tiener of twintiger vergeet maar moeilijk zijn smartphone. En een Bijbel meesjouwen (of onder de bagagedrager binden zoals ik vroeger weleens deed) dat is er niet meer bij. Dus… leer de Bijbel lezen van het meest gebruikte en meest persoonlijke apparaat dat iemand bezit: de smartphone. Dat kan met een gratis of betaalde app (check de hele lijst met beschikbare Bijbel apps).

Ik moet nog wel deze opmerking maken: het vraagt een andere discipline omdat de afleiding wat sneller om de hoek komt kijken. Voor je het weet komen de meldingen van app’jes en nieuwtjes op je scherm. Mijn oplossing is mijn telefoon tijdens een dienst op niet-storen-modus of vliegtuigmodus te zetten.

Tenzij ik live-verslag wil doen op sociale media bijvoorbeeld. Maar dat komt bijna niet voor. En laat ik eerlijk zijn, het doel daarvan is niet altijd duidelijk. Dus tenzij je een actieve achterban hebt die meeleest en je ook een doel hebt, gewoon ff ontkoppelen.

Vraagje: ja of nee?

Gebruik jij de smartphone tijdens een kerkdienst?

Waarom wel of niet? Reacties zijn welkom!

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

1 Reactie
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Michel
Michel
9 jaren geleden

Wij gebruiken smartphone wel eens in jeugddiensten. Super leuk om een vraag te stellen, stelling te doen of een quiz. Leuke manier van interactie! Hebben daar shakespeak en kahoot voor gebruikt. Jij nog tips voor welke apps je goed kunt gebruiken?