Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Tech nieuws - week 12

19 maart 2015

Iedere week praat ik over het laatste (reli-)tech-nieuws op GNR. Deze week met een prachtig filmpje van een geboorte, geld overmaken via Facebook en de razend populaire Meerkat-app.

Een echte geboorte, maar ook virtual reality

We hebben het vaker over Virtual Reality brillen. Vooral dat het nog best wel toekomstmuziek is. Maar deze vader en moeder waren toch wel erg blij met de nieuwe mogelijkheden. Want… de kersverse vader was niet in de gelegenheid bij de geboorte van de baby te zijn. Met een beetje techniek was het toch even dichterbij. PS: even tissues klaarzetten voor je deze gaat kijken.

https://www.youtube.com/watch?v=2PpKzYjW7go

Deze video is onderdeel van de campagne van Samsung waarmee ze virtual reality een boost willen geven.

Geld geven via Facebook

Er komen steeds meer mogelijkheden om naar elkaar online geld over te maken. Maar dat kon nog steeds niet via Facebook. Nou, daar gaan ze wat aan veranderen. Facebook heeft aangekondigd dat gebruikers binnenkort kunnen gaan betalen via Facebook Messenger. Er komt een speciale knop met een dollar-teken. Hiermee kun je geld overmaken naar je vrienden als dat nodig is.

Geld betalen via Facebook

Iedere Facebook-gebruiker van achttien jaar en ouder kan in de chat geld gaan overmaken binnenkort. Zowel op mobiel, als op de desktop wordt deze nieuwe functie beschikbaar gemaakt. In de komende maanden gaat deze functie eerst uitrollen naar de Verenigde Staten en dan later misschien ook naar andere landen. Bron: dutchcowboys.nl »

We kunnen allemaal live video delen

Het was een onverwachte hit: de app Meerkat. Het is een nieuw sociaal medium dat van de ene op de andere dag honderdduizenden downloads had.

Meerkat app

Met Meerkat kun je op elk gewenst moment live filmen. Dat kan werkelijk overal zijn. Bij een skate-baan, een concert, in de keuken, of bedenk het zelf. Als je een live-stream start, verschijnt die op Twitter. Andere twitteraars kunnen je stream dan zien en erop reageren. Heel handig om snel informatie te delen!

Nu kon je op zich al best zelf live-streamen van video. Maar ik denk dat Meerkat het vooral wint op de eenvoud van het gebruik. Meer op meerkatapp.co & nos.nl »

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tech nieuws – week 12

door Wouter van der Toorn Leestijd: 2 min
0