Meerkat app

Tech nieuws – week 13

2 min leestijd

Iedere week praat ik over het laatste (reli-)tech-nieuws op GNR. Deze week doen we dat ook live op Meerkat (waar we het vorige week over hadden) en hebben het dan ook over NeuBible, een prachtige Bijbel app, over Netflix verslaving en heel Amerika door zonder sturen…

Meerkat app

Live met Meerkat app

Dat hebben we vorige week beloofd, dus we gaan nu ff live met Meerkat. Volg @creatov op Twitter, dan komt het wel goed :) O ja, en installeer ff Meerkat, dat is wel zo handig.

https://twitter.com/creatov/status/581048915379785728

Al twijfelde ik wel, want vandaag komt Twitter met Periscope, een alternatief voor Meerkat en een frontale aanval op het succesvolle meerkat. Live-video, dat is niet nieuw, maar wordt nu wel groot.

Prachtige Bijbel met NeuBible

Er is een nieuwe Bijbel app op de markt: NeuBible. En het is ook nieuws omdat deze app is ontwikkeld door een voormalige Apple designer. En dat voel je direct bij het gebruiken van deze app. Want de app is enorm intuïtief. De ontwikkelaar wilde de Bijbel er niet alleen functioneel maken, maar ook mooi. En daar gaat het bij de verschillende Bijbel apps nogal eens mis.

[appstore id=961857426]

Het resultaat is een app die prachtig is, logisch in gebruik. Zo wordt de ervaring van het Bijbellezen ook een prachtige ervaring. De app is te vinden in de app store » Bron: fastcodesign.com »

Netflix verslaving

Het achter elkaar kijken van complete seizoenen van je favoriete tv-serie, ook wel binge-watching genoemd, leidt tot eenzaamheid en depressie. Niet per se bij iedereen. Maar het blijkt een marker te zijn die risico’s aanwijst. Dat blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Texas in Austin. Dus sluit Netflix af en leg de afstandsbediening aan de kant.

Netflix

Zo zie je dat iedere nieuwe uitvinding en nieuwe dienst weer mooie dingen en risico’s met zich meedraagt. En dit is een typisch nieuwe verslaving. En eerlijk gezegd… Netflix heeft ook nog eens het systeem om automatisch naar de volgende aflevering te gaan. Zo kan je uren doorgaan. Maar dat blijkt dus niet altijd gezond te zijn. Bron: independent.co.uk »

Dwars door Amerika zonder sturen

Momenteel rijdt een omgebouwde Audi SQ5 door Amerika. Niets bijzonders, zij het dat deze is omgebouwd tot autonome auto waardoor de auto zonder actief te worden bestuurd door een persoon bijna 5500 kilometer zal rijden.

Delphi zelfrijdende auto

Nu is dat niet de langste rit van een zelfrijdend voertuig. Dat was een zelfrijdend busje dat was ontwikkeld door het Italiaanse bedrijf Vislab die van Italie naar het Chinese Beijing reed, een reis van maar liefst 13.000 kilometer. Bron: arstechnica.com » / bright.nl »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

2 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Paul Omta
Paul Omta
9 jaren geleden

Ik lees je blog graag, maar nu moet ik je toch corrigeren. Je zegt: binge-watching leidt tot eenzaamheid en depressie. Dat klopt niet. Er is een correlatie, dus het zou als ‘marker’ gebruikt kunnen worden, maar binge-watching is niet de oorzaak van een depressie. Bron: http://gizmodo.com/does-binge-watching-netflix-mean-youre-depressed-1684506351

Maar dat gezegd hebbende, zoals het is met alle vermaak: leidt het ons niet af van belangrijkere dingen?