yeller

Tech nieuws – week 14

2 min leestijd

Iedere week praat ik over het laatste (reli-)tech-nieuws op GNR. Deze week doen we dat ook live met Periscope app (vorige week gebruikten we Meerkat) en hebben het dan ook over een echte taxi bestellen via een app (nee, geen Uber), een verbod op selfie-sticks (eindelijk) en een schoonmaker inhuren via je smartphone…

Revolutie in taxi-land

yeller

Nieuwe apps en diensten maken oude instituten het moeilijk. Wat moet je nu van Uber-taxi’s denken? En wat van Uber-pop-dienst waarbij iedereen met een auto ook als taxi beschikbaar kan zijn? Je kan de juridische strijd aangaan om de technologische voortgang tegen te gaan (en dat wordt ook gedaan). Maar je kan ook zorgen dat je zelf bijblijft. Nu heeft de grootste taxi-centrale van Amsterdam zich de taxi-app Yeller (nu voor iOS beschikbaar) waarbij je eenvoudig een echte taxi bestelt en betaalt met je smartphone. Bron: nu.nl »

Selfiesticks verboden op festivals

Het is misschien wel een icoon van onze neiging om onszelf maar steeds te moeten promoten, de voortdurende schreeuw om aandacht: de selfiesticks. Opeens waren ze er: stokken waarop je je smartphone kan bevestigen om op een iets langere afstand een selfie te kunnen maken. Mooi voor je selfie, maar een grote ergernis voor de mensen om je heen.

selfie-stick

Nu hebben de grote festivals in Nederland de selfiestick, wat mij betreft geheel terecht, in de ban gedaan wegens ‘vervelend en gevaarlijk’. Nu is het al zo dat je snel tegen allemaal smartphones aankijkt tijdens een optreden, met een selfiestick wordt het nog vervelender. Ik weet trouwens niet of tijdens de Passion in Enschede, op de EO jongerendag en tijdens Opwekking de selfiestick ook verboden gaat worden. Wat mij betreft wel! UPDATE: The Passion raadt selfie-sticks af.

Bron: 3voor12 »

Een schoonmaker vind je via de app

Ook al die gewone dingen die je altijd via via regelde, waar je voor belde of waar je briefjes voor ophing in de supermarkt gaan steeds vaker via een app.

https://www.youtube.com/watch?v=dMOatsw_zcA

Helpling, nog geen jaar oud, laat gebruikers via een app en website schoonmakers inhuren voor in huis. Zelfstandige schoonmakers kunnen er na een selectie hun diensten aanbieden De app is ook actief in Nederland, en hier bieden inmiddels zo’n 450 schoonmakers hun diensten aan. Dat vonden een paar investeerders ook een goed idee, dus kunnen ze nu deze ook verder ontwikkelen. Bron: helpling.nl / nrcq.nl »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -