smartphone in de klas

Tech nieuws – week 15

2 min leestijd

Iedere week praat ik over het laatste (reli-)tech-nieuws op GNR. Deze week hebben we het dan over Twitter die uitleg gaat geven over #hashtags, een game voor longpatiënten, de iPhone die eindelijk nederlands spreekt en scholen die steeds vaker smartphones gebruiken.

Twitter gaat #hashtags uitleggen

Een hashtag wordt op Twitter gebruikt om over een onderwerp te praten. Gebruikers kunnen op een hashtag drukken om allerlei berichten over hetzelfde onderwerp te zien.

twitter #hashtag uitleg

Als een #hashtag veel gebruikt wordt hebben we het over trending topics. Maar het is zeker niet altijd duidelijk wat een #hashtag nu eigenlijk betekent. Bij populaire (trending) hashtags gaat Twitter het nu uitleggen. Dat is volgens mij een goede zaak. Bron: blog.twitter.com »

Een game voor longpatiënten

Er zijn toepassingen denkbaar die van groot belang zijn om een normaal leven te kunnen leiden. Neem bijvoorbeeld longpatiëntjes. Hoe leg je een kind van drie uit, hoe belangrijk het is om longoefeningen te doen?

Dankzij de Mobiles For Good-challenge van de Vodafone Foundation is er een app ontwikkeld die daarbij gaat helpen. Met de app Wind Tales leren kinderen op een speelse manier dagelijks oefeningen doen. En het is nog leuk ook! bron: mobilesforgood.nl »

Nieuwe iOS update met Nederlandse assistent

Op 8 april is de laatste update voor iPhones en iPads uitgebracht door Apple. Dat gebeurt vaker, maar nu praat de iPhone inderdaad ook Nederlands.

siri voice assistent

Dus nu kan je aan je iPhone of iPad vragen stellen als “hoe laat is mijn volgende afspraak”, “hoe druk is het onderweg”, etc. Lees meer op iculture.nl »

Scholen omarmen smartphone tegen wil en dank

De smartphone is definitief doorgedrongen tot de schoolklas. Uit een onderzoek van de NOS onder 137 middelbare scholen blijkt dat de overgrote meerderheid (85 procent) de smartphone gebruikt bij het onderwijs. Dat betekent nog niet dat de leerlingen hun mobieltje altijd en overal mogen checken.

smartphone in de klas

Op de helft van de scholen mag de smartphone wel mee de klas in, maar mag hij alleen worden gebruikt met toestemming van de leraar. Een kwart van de scholen laat het gebruik helemaal vrij. Slechts op tien van de 137 scholen die aan de enquête meededen, moet de smartphone thuis of in de locker blijven. Bron: nos.nl »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

2 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Elkse
Elkse
7 jaren geleden

Ik kan me nog herinneren dat ik mijn telefoon een hele week kwijt was, omdat ik zat te sms-en in de klas. Tegenwoordig zit iedereen de hele dag met zijn telefoon in zijn hand. Ook in de klas.