slimme keuken IKEA

Tech nieuws – week 17

2 min leestijd

Iedere week praat ik over het laatste (reli-)tech-nieuws op GNR. Deze week over een belangrijke update die Google in zijn zoekmachine doorvoerde, over de verjaardag van wet van Moore en over de keuken van de toekomst.

1. Google vind mobiele websites belangrijker dan ooit

Deze week heeft Google een update doorgevoerd. Een die al een poos terug is aangekondigd omdat deze ook best grote impact zou kunnen hebben. Steeds vaker bezoeken mensen websites via een mobiel apparaat. Dus, zo redeneert Google, gaan we websites die goed te bezoeken zijn via bijvoorbeeld een smartphone ook voorrang geven.

google mobiele update

Dat kan trouwens voor veel kerken nog wel eens een dingetje zijn die echt opgelost moet worden. Check je website hier. Een goede oplossing is om een thema te gebruiken dat responsive is of een aparte mobiele versie van je website. Wil je je kerk zichtbaar houden, maak hier dan werk van. Bron: Google Webmaster Central Blog »

2. Wet van Moore bestaat 50 jaar

In 1965 deed Gordon Moore, medeoprichter van chipfabrikant Intel, een voorspelling: “Het aantal transistors in een processor verdubbelt door de technologische vooruitgang elke twee jaar.” Oftewel, op steeds kleinere oppervlakken kan je steeds meer rekenkracht kwijt. En kunnen we de vooruitgang een beetje voorspellen. We zijn dat de Wet van Moore gaan noemen.

transistoren

Men denkt dat dit proces steeds minder hard zal gaan en dat de grens van deze wet in zicht zal zijn. Op een gegeven moment kun je niet kleiner. Er wordt nu al gewerkt op een niveau die je nauwelijks meer met het blote oog kan zien. Intel zelf voorspelt dat processors uiteindelijk zullen opgaan in onze kleding, accessoires en omgeving. Bron: bbc.com»

3. De keuken van de toekomst

Hoe ziet de keuken van de toekomst eruit? IKEA laat hun visie zien op de website conceptkitchen2025.com. In de toekomst heeft de keuken bijvoorbeeld een slim werkblad dat dienst doet als weegschaal, kookhulp, koelkast en gasfornuis.

Leuk om te zien waar bedrijven aan denken als ze aan de toekomst denken. Alle oppervlakken kunnen in een of ander scherm worden omgetoverd, alle informatie is beschikbaar. Wat ik me afvraag of koken zo leuker wordt of juist niet.

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -