Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Tech update - week 18

30 april 2015

Iedere week praat ik over het laatste (reli-)tech-nieuws op GNR. Deze week over de bijdrage van technologie bedrijven rondom de hulp in Nepal, vliegtuigen die last hebben van gecrashte ipads en bellen met WhatsApp en videobellen via Facebook Messenger.

Nepal aardbeving

Hulp voor Nepal

De grote tech bedrijven proberen hun bijdrage te leveren waar kan na de vreselijke aardbeving in Nepal. Zo heeft Facebook een functie online gezet waarin iemand kan aangeven in Nepal te zijn en veilig te zijn. Familieleden kunnen ook aangeven dat ze nog mensen vermissen.

Facebook Nepal support

Google heeft een Person Finder gelanceerd waarmee mensen kunnen aangeven of iemand zoek is of veilig is. Via Skype kan er gratis naar Nepal worden gebeld, dus ook naar mobiele nummers en vaste nummers. Ook kan er op allerlei manieren gedoneerd worden zoals via iTunes en via Facebook.

This morning we activated Safety Check for people affected by the earthquake in Nepal. It's a simple way to let family…

Posted by Mark Zuckerberg on Saturday, 25 April 2015

Bronnen: fb.com / cnet.com / Skype

Vliegtuigen aan de grond door gecrashte iPad app

Tientallen vliegtuigen van American Airlines hebben deze week vertraging opgelopen vanwege een storing in een door de piloten gebruikte iPad app. Het gaat om de app FliteDeck voor het bekijken van vliegplannen.

piloot iPad

De cockpits van American Airlines zijn sinds 2013 geheel papierloos. Doordat het personeel geen stapels papier meer mee hoeft te nemen, bespaart de luchtvaartmaatschappij naar eigen zeggen meer dan $1,2 miljoen aan brandstof per jaar. Bronnen: qz.com / telegraaf.nl

Bellen via WhatsApp en videobellen via Facebook

Het is nu mogelijk om te bellen via WhatsApp. Deze functie is al lang aangekondigd en nu beschikbaar in Nederland. Als je op een Wifi netwerk zit is het helemaal gratis, let op als je dit mobiel doet, dan gebruikt het natuurlijk wel van je data-bundel.

Facebook messenger video bellen

Trouwens, Facebook gaat steeds meer doen met Facebook Messenger. Daar kon je eerder al mee bellen, maar nu moeten we snel ook kunnen videobellen. Dus een grote concurrent voor Skype. Bron fb.com »

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tech update – week 18

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0