foto vietnam kinderen

Tech update – week 19

2 min leestijd

Iedere week praat ik over het laatste (reli-)tech-nieuws op GNR. Deze week over mobiel googelen, je leeftijd volgens Microsoft en een foto vanuit Nepal… of was het toch Vietnam?

We zoeken nu meer op mobiel dan op onze desktop

Volgens Google hebben we een mijlpaal gepasseerd die al lang geleden is aangekondigd: mobiel verkeer in de zoekmachine is ondertussen groter dan zoekverkeer via een normale desktop.

zoeken op internet op smartphone

Al lang gaat het over “Mobile first” bij het bouwen van websites: reken erop dat je website ook goed wordt gepresenteerd op een smartphone en tablet. Bron: searchengineland.com »

Nieuwe Microsoft tool How Old raadt je leeftijd!

Vraag jij je wel eens af hoe oud je wordt geschat? Microsoft lanceerde afgelopen week een tool waarmee je dit kunt ontdekken. Het principe is simpel. Je moet een foto van jezelf uploaden op How-Old.net en de tool raadt aan de hand van algoritmes hoe oud je bent.

how-old.net

Met dit concept probeert Microsoft zijn algoritme verder te ontwikkelen voor kunstmatige intelligentie. Denk aan robots die binnenkort met je moeten kunnen communiceren. En die dus moeten begrijpen wie je bent, wat voor iemand je bent en welke stemming je hebt. Bron: dutchcowboys.nl »

Geloof niet alles op internet

Een hele vertederende foto van een klein jongetje dat zijn zusje na de aardbeving in Nepal beschermt en omhelst, deed nogal wat stof opwaaien. Wat bleek: de foto is helemaal niet in Nepal genomen, maar in Vietnam.

Foto zwerft over internet

In 2007 maakte de Vietnamese fotograaf Na-Son Nguyen de foto toen hij op reis was in het land. De kinderen die hij fotografeerde waren helemaal geen zielige weesjes, maar kinderen in een klein dorpje die bang waren voor de enorme camera van de fotograaf, vertelt Nguyen tegen De Morgen. Bron: rtlnieuws.nl »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -