Sundays (korte film)

Even kijken: prachtige korte films

5 min leestijd

Soms vind je de mooiste films gewoon op youtube en vimeo. Ik heb een paar van die korte films bij elkaar gezocht. Gewoon, omdat het mooi en inspirerend is. Wie weet er nog meer mooie short-films?

Delivery (van Till Nowak)

Een oude man leeft een eenzaam leven in de schaduw van de rook van de industrie. Op een dag ontvangt hij een mysterieus pakketje dat hem de mogelijkheid geeft om zijn omgeving te veranderen.

Sundays

In deze korte film van Mischa Rozema staan we te kijken naar het einde van de wereld. Ergens in de toekomst wordt Mexico Stad vernietigd. En voor Ben, de hoofdpersoon, lijkt het allemaal een droom. Als Ben Isabella, zijn enige echte liefde, herinnert, begint hij zich te realiseren dat hij haar mist. Hij doet er alles aan om de werkelijkheid te herinneren.

Wanderers

Een korte film van Erik Wernquist waar een toekomst wordt geschilderd waarbij de mensheid verder het zonnestelsel gaan bevolken. De film is gebaseerd op allerlei wetenschappelijke theorieën. En de locaties zijn ook zoveel mogelijk gebaseerd op wat we nu kunnen weten. Stel je nu eens voor hoe de grotere ‘wereld’ eruit zal zien.

Heartstrings

Verliefd worden duurt slechts de lengte van een draadje… :)

Life Smartphone

Een bijzondere Chinese animatiefilm laat de morbide afhankelijkheid zie die we hebben ontwikkeld voor smartphones.

Vader en dochter

https://www.youtube.com/watch?v=CDprY-6IMG4

Vader en Dochter is een korte animatiefilm uit 2000 van de Nederlandse animator, filmregisseur en illustrator Michael Dudok de Wit. De film wist een groot aantal prijzen in de wacht te slepen, waaronder de Oscar voor beste animatiefilm in 2001. In 2007 kreeg de film bovendien een plek in de canon van de Nederlandse film; een overzicht van belangrijke, gezichtsbepalende Nederlandse films die de veelzijdigheid van de Nederlandse filmgeschiedenis moeten weerspiegelen.

The Black Hole

Bij het kopiëren verschijnt een bijzonder papier. Een met een zwart gat… Oeps.

Hollandse luchten

Gewoon een mooie video. Toch?

Blackout City

Als alle lichten uitgaan, dan zie je opeens dingen die je eerder niet kon zien. Stel nu dat alle lichten uitgingen in Londen.

Een bizarre samenloop van omstandigheden

Een echte Hollandse korte film over een bizarre samenloop van omstandigheden.

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -